Babacan'dan Saraçhane'ye çağrı: Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı herkesi bekliyoruz

Babacan'dan Saraçhane'ye çağrı: Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı herkesi bekliyoruz
Altılı Masa liderlerinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyaset yasağı cezası verilmesine tepki olarak bugün Saraçhane'de gerçekleştireceği buluşma öncesinde, DEVA lideri Ali Babacan'dan da çağrı geldi: Saat 16:00’da herkesi bekliyoruz.

Artı Gerçek - Altılı Masa liderleri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ve siyaset yasağı getirilmesine karşı bugün İBB binasının bulunduğu Saraçhane'de biraraya gelecek.

İmamoğlu'nun tüm İstanbullulara bugün saat 16.00'da Saraçhane'ye davet etmesinin ardından, bir çağrı da DEVA Partisi'nden geldi. DEVA lideri Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı hep beraber #sarachane’deyiz. Saat 16:00’da herkesi bekliyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “aahmak” diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması dün Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyeti, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve kesinleşmesi durumunda da siyaset yasağı getirdi.

İmamoğlu’nun avukatları dava boyunca "Ahmak" ifadesinin YSK üyelerine değil İçişleri Bakanı Soylu'ya yönelik olduğuna dair görüş belirtti. Avukatlar savunmalarında hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını, "Ahmak" sözünün muhatabının, İmamoğlu için "Ahmak" diyen İçişleri Süleyman Soylu olduğunu söyledi.

İmamoğlu, verilen cezanın ardından yaptığı ilk açıklamada, "Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor" dedi. Dün İstanbullular Saraçhane önünde “İrademize sahip çıkıyoruz” diyerek toplandı.

İmamoğlu bugün de saat 16.00'da Saraçhane'de yapılacak buluşmaya çağırdı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar