Bahçeli, İmamoğlu'nu hedef aldı: Ballı börekli Roma seyahati

Bahçeli, İmamoğlu'nu hedef aldı: Ballı börekli Roma seyahati
İmamoğlu'nun Roma seyahatini eleştiren Bahçeli, "Ballı börekli Roma seyahatinden sonra İBB’nin müsriflikten bahsetmesine kimse itibar etmeyecektir" dedi. Bahçeli'nin 11 Haziran'daki Rojava seçimlerini de hedef alıp Şam'la işbirliği önermesi dikkat çekti.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2027 Avrupa Oyunları'nın imza töreni için gazetecilerle gittiği Roma seyahatini hedef aldı. Bahçeli, "Ballı börekli Roma seyahatinden sonra İBB’nin müsriflikten bahsetmesine hiç kimse itibar etmeyecektir" dedi.

Bahçeli, "normalleşme" tartışmalarına dair de "Türkiye'de anormal bir şey yoktur. Normalleşmesi gereken muhalefet partileridir" derken, CHP Lideri Özgür Özel'in geçen haftaki grup toplantısında Sinan Ateş cinayeti üzerinden yönelttiği sorulara "Saçma sapan sorularla, abuk subuk iddialarla, seviyesiz ve ölçüsüz ifadelerle bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsa yanıldığını, yanlışa kapıldığını bir gün mutlaka anlayacaktır" diye yanıt verdi.

Bahçeli ayrıca 11 Haziran'da Rojava'da yapılacak seçimleri de hedef alarak, Şam ile Ankara'nın işbirliği yapmasını önerdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"İstanbul, 571 yıl önce zincirlerinden kurtulmuştur."

"Bizans heveslerini kara bulutlar gibi İstanbul'un üzerinde tekrar dolaştırmayı düşünen, bununla ilgili gizli gizli proje hazırlayan iç ve dış operasyon maşalarından İstanbul mutlaka korunacaktır."

"Sadece fetihten itibaren değil, Ayaofya'nın camiye dönüştürülmesiyle de iyice uykuları kaçan iç ve dış işgal cephesini rahatsız etmeye devam edeceğiz."

İMAMOĞLU'NUN ROMA GEZİSİNİ HEDEF ALDI

"İstanbul'un kötü yönetimi fethin mirasını çarçur etmektedir. Lafa gelince israftan şilkayet edenlerin belediye bütçesini har vurup harman savurması, yandaş gazetecileri Roma'ya sözde festival adına gerçekte ise tatile ve sefaya öçtürmesi ayıplı bir zihniyetin uygulamalarından başka bir şey değildir. Özel uçak kiralanıp tam 37 gazetecinin yer aldığı toplamda 73 kişilik kafileden oluşan ballı börekli Roma seyahatinden sonra İBB’nin müsriflikten bahsetmesine hiç kimse itibar etmeyecektir! İstanbul can çekişmektedir. İstanbul kent uzlaşısı çatısı altında DEM’lenenlerin istismarına istilasına ve tahribatına ne yazık ki mahrum olmuştur. İstanbul’u yüzüstü bırakanların siyasi yüzsüzlüğü ise eninde sonunda yüzlerine vurulacaktır.

"İstanbul bizim 571 yıllık davamızdır." 'Zulüm 1453'te başladı' diyenlerin alayı, düşman kampında toplanan Bizans uşaklarıdır ve bizim bunlarla hesabımız er ya da geç görülecektir."

NETANYAHU YANİ CANİYAHU

"İsrail'in kanlı saldırıları aralıksız devam etmektedir. Katliamlara her gün yenileri eklenmektedir. Gazze'deki tablo kahredici boyuttadır. Refah'a düzenlenen saldırıların durdurulması istenmiş fakat İsrail buna aldırış etmemiştir. İsrail savaş uçaklarıyla ölüm saçmıştır. Netanyahu yani caniyahu başta olmak üzere İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum. Caniyahu ve savunma bakanı hakkında talep edilen tutuklama kararının uygun zamanda icra edileceği kaçınılmaz bir akıbettir. Beklentimizin katil savunma bakanı ve başbakanı hakkında ülkemizin yakalama kararı çıkarmalarıdır. Somut adımlar atılmalı. İslam ülkeleri ayağa kalkmalıdır."

"Milyar dolarlar içinde kulaç atan bazı İslam ülkelerinin yöneticileri gece yastığa başlarını koyduğunda huzur bulabiliyor mu? Cumhurbaşkanımızın yüzde 10'u kadar Filistin davasının arkasında durabildiler mi? Türkiye öncü rolünü üst seviyeye taşımalı, masumların lehine doğrudan devreye girmelidir. 3 ülkenin tanıma kararı milletimizin yüreğine su serpmiştir. Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti mutlaka tanınmalıdır. İnsan haklarına bağlıyım diyen hiçbir devlet duyarsız kalamaz, kalmamalıdır. Filistin'in tanınması çığ gibi büyümelidir. Filistin topraklarından soykırımcı İsrail bir an önce çekilmelidir. ABD insani ve tarihi sorumluluktan kaçmamalıdır. Tutuklama talebine ABD'nin tepkisi bir zırvadır."

ROJAVA SEÇİMLERİNİ DE HEDEF ALDI: ŞAM İLE İŞBİRLİĞİ KURULMALI

"ABD Suriye'nin kuzeyinde yeni bir oyun kurmaktadır. Suriye'nin kuzey doğusunda 11 Haziran'da sözde bölgesel seçimler yapılacak. Bu Türkiye'nin bölünmesinde yeni aşama demektir. Bölücü örgütün Rojova adı ile tarif ettiği yerde ABD'nin teröristlerle diyaloğu stratejik önemde gördüğü açıktır. Türkiye Suriye yönetimi ile karşılıklı el ele vererek, yani ankara ile Şam arasında iş birliği köprüsü inşa ederek terör örgütünün istilasına müsaade edilmemelidir.

Askeri operasyonlarla terörizmin kökü kurutulmalıdır. İhanete geçit yoktur. ABD'nin terörizmi politik enstrüman olarak kullanması rezalettir. ABD'nin komşu coğrafyalarda teröre verdiği destek Türkiye'ye aşırı tehdittir. Türkiye sömürge ülkesi ya da ABD'nin 51 eyaleti değildir, olması da mümkün değildir."

'NORMALLEŞME' VE ÖZEL'E YANIT

"Türkiye'de anormal bir şey yoktur. Normal olmayan sadece siyasi tellallardır. Yumuşamaya ihtiyaç duyuluyorsa neyin sertlik ihtiva ettiği açıklık kazanmalıdır. Normalleşme ve yumuşama kelimelerinin milli haklarımızından egemen çıkarlarımızdan ödün isteniyorsa hiç kimse boşuna çabalamasın, bizim böylesi uçuk kaçık garabet yumuşamaya karnımız tok yüzümüz de dönüktür. Normalleşmesi gereken muhalafet partileridir. Acemi nalbant gibi kah nalına kah mıhına vuran Özgür Bey'in bu gerçeği anlaması samimi dileğimdir. Ama yumuşama için önce DEM ile yüzleşmesini Türk milleti ve Türkiye ortak paydasında adam gibi duruş göstermesini kendisine tavsiye ediyorum."

"Saçma sapan sorularla, abuk subuk iddialarla, seviyesiz ve ölçüsüz ifadelerle bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsa yanıldığını, yanlışa kapıldığını bir gün mutlaka anlayacaktır. Terörist Semirtaş'ı savunanların bize normalleşme cakası satması, 6-8 Ekim ihanetini aklamaya çalışanların yumuşama masalı anlatması kümese girip tavuk haklarını savunacağım diyen tilki kadar inandırıcıdır."

'31 MART'TAN SONRA BİTİ KANLANANLARI UYARIYORUM'

"hem örgüt ile aynı kareye girip sarmaş dolaş olmanın hem de normalleşmenin akıl alır yanı yoktur. Gayelerini iyi biliyoruz. Hiçbir tezgah ve algı düzeni Türkiye'ye hizmet kararlılığımızı sekteye uğratamayacaktır. 31 Mart'tan sonra biti kanlananları uyarıyorum; bitli baklanın bizim pazarda alıcısı yoktur. Cumhur İttifakı Türkiye'yi yükseltmeye bu aziz millet için her feragati göstermeye devam edecektir."

PINARBAŞI SEÇİMLERİ

"Sosyal medya yalanlarına bel bağlayan siyaset meddahlarının nasıl da eriyip gideceklerini yakında herkes görecektir. 2 Haziran'daki seçimlerde Cumhur İttifakı milletimizin teveccühüne mazhar olacaktır. Demokratik erdem ve güven içinde seçim yapılarak Pınarbaşı'mız yola devam diyecektir. Pınarbaşı büyüyecek, Türklük anıtı yaşayacak, Cumhur İttifakı var olacaktır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar