Bahçeli: Muhalefeti uyarıyorum, usulde yumuşamak devletin sularında gedik açmak demektir

Bahçeli: Muhalefeti uyarıyorum, usulde yumuşamak devletin sularında gedik açmak demektir
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kobanê ve Kavala kararlarına yapılan itirazları hedef alarak "Art niyetlilik, terör seviciliği ve ikiyüzlülüktür" dedi. Muhalefete seslenen Bahçeli, "Usulde yumuşamak devletin sularında gedik açmak demektir" diye konuştu.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı açılışı öncesinde basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Yerel seçimlerinden Cumhur İttifak'ının başarıyla çıktığını savunan Bahçeli, "MHP ve Cumhur İttifakı ister yerel ister merkezi yönetimde milletimize hizmetle mesuldür" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yumuşama' çağrılarına destek veren Bahçeli, "Türkiye seçimlerin yüksek gerilimli atmosferinden uzaklaşmalıdır. Yumuşama çağrıları sözde kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.

YİNE BELEDİYELERİ HEDEF ALDI

Bahçeli, isim vermeden DEM Partili belediyeleri hedef alarak şunları söyledi:

"Türkiye ve Türk milletinin tarih, kültür ve kardeşlik vadisinde buluşup birbirimizle kenetlenemeyecek miyiz? Yoksa birbirimize sırt mı çevireceğiz? Belediye kaynaklarını terör örgütüne peşkeş çekenlerin yakasından mı tutacağız, demokrasi ve özgürlük için tamam mı diyeceğiz? Biz ne diyorsak onu yaparız."

KOBANÊ DAVASI

Kobanê Davası'nda Kürt siyasetçilere verilen cezalara ilişkin konuşan Bahçeli, karara itiraz edenleri 'terör seviciliği' ile suçladı. Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türk hükümetini ortadan kaldırmaya hoşgörüyle bakmak, yargıyı işlevsiz hale sokmanın hesabını yapmak tükeniş ve altüst oluş demektir. Terörist Demirtaş'ın ve 6-8 Ekim olaylarını azmettirenlerin cezasına itiraz etmek art niyetlilik, terör seviciliği ve ikiyüzlülüktür. Mesele milli ve manevi değerlerde uzlaşmaktır.

Yumuşama beklentimiz usulde değil üslupta olmalıdır. Muhalefet partilerinin arayışı usulde bir yumuşama ise muhataplarını uyarıyorum ki böylesine bir yumuşamak hukuk devletinin surlarında gedik açmak demektir. Kutuplaşmayı besleyenler bellidir."

YENİ ANAYASA GÖRÜŞMELERİ

Bahçeli, yeni ayasaya tartışmalarına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

"Yeni anayasaya kulak tıkayıp, önce anayasaya uyma şartını ortaya koyanlar alışkın oldukları bulanık havayı tesis etmek isteyen tatlı su kurnazlarıdır.

Yumuşama kisvesi altında, yumuşakça olmamızı, sesimizin kısılmasını, irademizin kırılmasını kimse beklememeli. Kumpasçılarla işimiz olamaz, komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz Devletin içinde 'FETÖ' yapılanması kuran, güç devşiren odaklarla yolumuz kesişemez.

Yönetimde istikrar sağlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi görevinin başındadır. Kimse iç huzur ve barış ortamını zehirlemeye kalkmamalıdır. Varsa başları ezilmelidir. Mevzubahis konu devlet ve milletin istikbali ise kimsenin gözünün yaşına bakılmamalı.

Etki ajanlarına, emperyalizmin kuklalarına asla taviz vermeyeceğiz. Bürokratik oligarşinin altyapısını kurmak içinde olanların eylemlerine tepkisiz durmayacağız. Demokrasi karşıtlarına sessiz kalmayacağız. FETÖ ve benzeri yapıların devlet içinde imtiyazlı alan oluşturmalarına müsaade etmeyeceğiz."

TEK SORU SORULMASI DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasının ardından gazetecilerden soru alacağını belirten Bahçeli'ye sadece bir soru sorulması da dikkat çekti. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının sorulduğu Bahçeli, "Çok sağlıklı, dürüst bir anlayışla yakından takip ediyoruz" diyerek geçiştirdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar