Bahçeli'den AKP ile ittifak mesajı: Tarafımız belli, değişmedi

Bahçeli'den AKP ile ittifak mesajı: Tarafımız belli, değişmedi
Devlet Bahçeli, "Ne söz verdiysek tutarız. Tarafımız belli, değişmedi" diyerek yerel seçimler öncesi ittifak mesajı verdi. Bahçeli ayrıca adaylarını kısa sürede açıklayacaklarını de söyledi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Yerel seçimlerde, AKP ile yapılan ittifakın devam edeceğini belirtti ve "Cumhur İttifakı 31 Mart 2024 için yola koyulmuştur. AKP ile çözemeyeceğimiz bir mesele olmayacaktır.'' dedi. Partilerine adaylık başvurularının dün itibariyle sonladığını da belirten Bahçeli, ""Adayları kısa sürede açıklayacağız" dedi.

Bahçeli, Cumhur İttifakı ve yerel seçimlerle ilgili şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı 31 Mart 2024 için yola koyulmuştur. AKP ile çözemeyeceğimiz bir mesele olmayacaktır. Tarafımız belli ve değişmedi. AKP ile müzakerelerde öncelik Türkiye Yüzyılı. Ne söz verdiysek tutarız. Pazarlık yoktur, hedefimiz aynıdır. Cumhur İttifakı mutabakata vardı."

"31 Mart eşiği sağ salim, kazasız belasız aşılacaktır. MHP 31 Mart tarihini Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılına ivme verecek bir sınır hattı olarak değerlendirmektedir. AK Parti ile yapılan görüşmelerimizde 3 belediye fazla, 5 belediye az almaktan ziyade ülkemiz ve geleceğimiz adına her türlü özveriyi gösterdiğimizi samimiyetle paylaşmak istiyorum."

'ADAYLARI KISA SÜRE İÇERİSİNDE AÇIKLAYACAĞIZ'

"Dün itibariyle aday adaylığı başvuruları sona ermiştir. Adayları kısa sürede açıklayacağız. Mesele Cumhur İttifakı olarak neyi, nasıl, nerede, nereye kadar başaracağımızın ilkesel tutumunun ön hazırlığı yapılmaktadır. Türk devrine bizim de yürekten desteğimiz olacaktır. Bu pazarlıktan muaftır. MHP üstüne düşen sorumlulukları yerine getirecektir. Türkiye'nin yeni yüzyılında basit hesap yapacak, çetele tutacak ne tıynetimiz ne merakımız vardır. Önce ülkem ve milletim diyorsak gereğini yapmalıyız. 'Herkes için belediye' diyeceğiz. İstikrar ve hizmet için uyumlu yönetime ulaşacağız. Hiç kimse fıtrat değişir sanmamalı, bu kan yine o kandır."

Öne Çıkanlar