Bahçeli'den 'anket' rahatsızlığı: Seçim sonrası kamuoyu araştırmaları için yasa istiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün adayları topladığı canlı yayında 'Anket firmaları iflas edecek' demişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün akşam katıldığı programda "Anket şirketleri iflas edecek" açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de canlı yayında yaptığı açıklamada, anket ve araştırma şirketleri hakkında "Kamuoyu araştırma değil, oluşturma yapıyorlar. Seçim sonrası kamuoyu araştırmaları için yasa teklifi getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:
Kamuoyu araştırma değil, oluşturma yapıyorlar. Seçim sonrası kamuoyu araştırmaları için yasa teklifi getirmek istiyoruz.
Kimisi Gezi olaylarıyla hevesleniyor kimisi sarı yelekliler olayıyla hevesleniyor ama bunların hiçbirisi 15 Temmuz gecesi millet iradesiyle ortaya koyulmuş olan duruşu göremiyorlar. Herkes silahların gölgesinde sessiz olmayı tercih etmiştir ama 15 Temmuz bunu yıkmıştır.
(Sezai Temelli'nin Kürdistan açıklaması) Onların bütün aklı acaba bu sistem değişikliğini nasıl engelleriz? sorusudur. Şehitlerimizden haberleri mi yok, emniyet güçlerimizden haberleri mi yok? Bu sessizliğin sebebi bir görevlendirme ışığı altında Türkiye'de bir sistem değişikliğini amaçlayan çevrelerdir. Bu çevreler küresel de olabilir yurt içinde de olabilir.
BAHÇELİ'DEN ÇAĞRI
En önemli konu seçmen özelliği taşıyan bütün insanlarıma sesleniyorum. 31 Mart günün sandığa gidiniz.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın da dahil olduğu 39 ilçenin belediye başkan adayları ile birlikte çıktığı canlı yayında anket şirketlerinin hepsinin iflas edeceğini açıklamıştı.
Erdoğan'ın açıklamalarının bir ilgili kısmı şöyle:
Bu seçimlerde bence anket firmalarının hepsi iflas edecek. Çok sayıda anket firmalarıyla gerek belediyelerimizin gerek bizim bazı çalışmalar var. Bakıyoruz ki birbirinden o kadar uzak neticeler önümüze geliyor ki, belli ki bunların hiçbirisi tutturamayacak.
Ya sipariş üzerine yapıyorlar ya da birbirleriyle denekler üzerinde ayrıca çalışmaları var. Şu andaki görüntü biz yüzde 85-86 katılımları Türkiye gördü. Bunu dünyada gören ülke yok. Bu seçimde olur mu, olmaz mı? Konuşmalarımda katılama özellikle vurgu yapıyorum. Bu katılımı sağlayacağız ki inşallah seçim neticeleri üzerinde çok daha farklı etki doğuralım. Demokrasi yerelde başlar genelde değil. Geneli güçlü kılar. Burada özellikle büyükşehirlerde, 30 büyük şehirde seçim ve katılım çok çok önemli. Halkımızın katılımı bizim için önem arzediyor. Meydanlardaki dile bakarak değerlendirirsek katılımın yüksek olacağına inanıyorum."