Bakan Şimşek, Urfa ziyaretinde AKP il başkanlığını es geçti

Bakan Şimşek, Urfa ziyaretinde AKP il başkanlığını es geçti
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programında yer almasına rağmen AKP Urfa İl Başkanlığını ziyaret etmedi. Urfa'daki temasları sırasında Şimşek'e eşlik edenler arasında, dün mitingde yuhalanan AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu da vardı.

Ali GÜZEL


URFA - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi temaslarda bulunmak üzere bugün Urfa'daydı. Bakan Şimşek'in Urfa programının saat 9.30'da valilik ziyaretiyle başlaması bekleniyordu ancak rötar yapan uçak Urfa yerine Antep'e iniş yapınca program gecikmeli başladı. Bakan Şimşek'in Urfa Valiliği ziyareti saat 11.40'ı buldu. Valilik ziyaretinin ardından Urfa Büyükşehir Belediyesine geçen Şimşek'in bir sonraki adresinin AKP Urfa İl Başkanlığı olması bekleniyordu. Ancak, program akışında olmasına rağmen Şimşek, il başkanlığı ziyaretini es geçti. Büyükşehir belediyesinin ardından Organize Sanayi Bölgesine (OSB) geçerek burada OSB yönetimi ile bir toplantı yapan Şimşek, il başkanlığı ziyareti dışında program akışına göre hareket etti.

ERDOĞAN'IN KATILDIĞI MİTİNGDE PROTESTO

Urfa'daki temasları sırasında Şimşek'e eşlik edenler arasında AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu da vardı. Şimşek'in ziyaret etmediği AKP İl Başkanı Delioğlu'na yönelik son günlerdeki çıkışları nedeniyle yükselen tepkiler, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Urfa mitingine de yansıdı. Erdoğan henüz alana gelmeden platforma çıkan Delioğlu'na, konuştuğu sırada kalabalık arasından 'yuh' sesleri yükseldi. Erdoğan, mitingdeki konuşmasının ardından Delioğlu'nun ismini anons etti. Erdoğan'ın anonsuyla birlikte Delioğlu kalabalık tarafından bir kez daha yuhalandı. Alandan yükselen sesler, canlı yayına da yansıdı.

whatsapp-gorsel-2024-03-10-saat-17-33-07-0109f6db.jpg
Şimşek'e eşlik edenler arasında, dün mitingde yuhalanan AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu da vardı (Sağdan üçüncü)

ÇIKIŞLARIYLA TEPKİ TOPLADI

Delioğlu, son dönemlerdeki çıkışları nedeniyle tepkileri üzerine çekti. Urfa'da AKP ve DEM Parti dışında seçimi kazabilecek parti olmadığını söyleyen Delioğlu, isim vermeden kentte AKP'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne geçenleri kastederek "Diğer partilerden aday olanların amacı DEM Parti'nin kazanmasını sağlamak" dedi. Delioğlu'nun bu çıkışına DEM Parti başta olmak üzere farklı kesimlerden tepki geldi.

'TARIM İŞÇİLERİ TATİL YAPIYOR' DEDİ

Delioğlu, daha sonra yerel bir televizyonda katıldığı canlı yayında mevsimlik tarım işçilerini kastederek "Bunların çoğu bu şekilde yaşamaya artık bir yaşam biçimi olarak hatta kendilerine tatil olarak görenler var" ifadesini kullandı. Delioğlu'nun bu sözleri de tepki topladı.

Öne Çıkanlar