Bakırhan'dan cezaevindekilerle güçlü diyalog mesajı: Ortak mücadelenin neferleriyiz

Bakırhan'dan cezaevindekilerle güçlü diyalog mesajı: Ortak mücadelenin neferleriyiz
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, başta Demirtaş ve Yüksekdağ olmak üzere cezaevlerinde siyasetçilerle "güçlü diyalogla ortak mücadele yürüteceklerini" söyledi. Bakırhan, Kobanê Davası'nda verilen cezaların temyizden döneceğini belirtti.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobanê Davası'nda ağır ceza verilen eski Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere tüm siyasetçilerle 'ortak mücadele' vurgusu yaptı.

Kobanê Davası'nda 'müebbete denk gelen' cezalar verildiğini söyleyen Bakırhan, Kobanê Davası'yla ilgili olarak ulusal ve uluslararası alanda yoğun çalışma yürüteceklerini, davayla ilgili oluşan olumsuz algıyı kırmak için mücadele edeceklerini söyledi.

BCC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre Bakırhan, "Hem davaya yaklaşımımız, hem de taleplerimiz birçok dile çevrilecek. Ülke içerisinde de aslında bir biçimde başladık. Buluşmalar, mitingler, en geniş seviyede meseleyi doğru anlatmak... Çünkü en baştan 'Katiller, yağmacılar' dediler, öyle bir algı oluşturdular. Tamamen beraat etmesi gereken bir karar. Zaten büyük ihtimalle temyizden döner, dönmesi gerekiyor" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'IN 'AKTİF KENELER' İFADESİ: 'GÖNDERME BİÇİMİNDE ALGILANMASIN'

Demirtaş'ın, Kobanê Davası'nın karar duruşmasının ardından, kendisinin cezaevinden siyaset yapmasından rahatsız olanları, “siyaset tüccarı keneler” olarak tanımlayan açıklamalarını değerlendiren Bakırhan, şunları söyledi:

“Birçok yetersizliklerimiz olabilir. Buradaki mücadelelerimiz yeteri kadar sonuç yaratmamış veya öyle görünüyor olabilir. Ama çok değerli insanlarla birlikte mücadele ediyoruz. Onun için bu söze gönderme biçiminden lütfen bu anlaşılmasın. Hem içerde hem dışarıdaki arkadaşlarımızla ortak bir akılla, ortak bir ruhla bu süreci götürebiliriz. Figen başkanımız ve Selahattin başkanımız tarafından da bunlar dile getirildi.

'ORTAK MÜCADELENİN NEFERLERİYİZ'

Cezaevleri de dışarısı da mücadele alanıdır. Daha büyük, daha güçlü kenetlenmemiz gerektiği düşüncesi orada ortaya çıktı. Cezaevindeki arkadaşlarımızla birlikte daha güçlü bir diyalog, daha güçlü bir temasla birlikte ortak mücadelemizi yürüteceğiz. Kamuoyu da bunu görecek. Onların cezaevinde olması, siyaseten artık atılı oldukları anlamına gelmesin. Öyle değerlendirmiyoruz, tam tersine…Bizim aramızda bir şey çıkmaz, bir ortak mücadelenin neferleriyiz.”

'MHP OYUN BOZAN PARTİ DURUMUNDADIR'

Bakırhan, siyasette normalleşme tartışmaları sürerken, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) DEM Parti’nin kapatılmasi ve partinin milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması çağrılarını da değerlendirdi.

AKP ile Cumhur İttifakı ortağı MHP arasında “gerilim” olduğunı belirten Bakırhan, Van’daki mazbata tartışmasında iki partinin aktörlerinin söylemleri arasında büyük bir makas olduğunu söyledi. Bakırhan, şu ifadeleri kullandı:

"Nereye evrilir bilmiyorum ama demokrasiye evrilmesinin yararlı olacağını düşünüyorum. MHP, Türkiye'de oyun bozan bir durumdadır. Zaten bütün rolü, misyonu budur.”

'BİZİ DAHA ÇOK BATI'DA GÖRECEKSİNİZ'

Bakırhan, yerel seçim sonuçları ve partisinin yeni dönemde izleyeceği yol haritasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki dönemde yoksullukla mücadeleye ve adalet arayışına odaklanacaklarını vurgulayan Bakırhan, "Gerçekten Türkiye'nin en önemli meseleleri, yoksulluk ve adalettir” dedi.

Partisinin yeni dönemdeki hedeflerini “örgütlenme ve genişleme” olarak açıklayan Bakırhan, “Genişlemenin iki anlamı var; demokratik ittfaklar ve partiyi geniş çevrelere açma. O nedenle, bizi daha çok Batı’da göreceksiniz önümüzdeki günlerde” diye konuştu. (Kaynak)

Öne Çıkanlar