Batman Belediyesi Eşbaşkan adayı Sönük: Çalışmalarımızda 'jin, jiyan, azadî' felsefesini esas alacağız
DEM Parti Batman Belediyesi Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, Bütün çalışmalarını kadın paradigmasıyla uyumlu yapacaklarına söyledi. Kayyım tahribatına dikkat çeken Sönük, “Kültür ve dil alanında çok büyük tahribatlar yaratmışlar” dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediyesi Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, seçimleri ve hedeflerini anlattı. Sönük, belediyeyi kazandıktan sonra kenti belli bir felsefeyle yöneteceklerini söyledi. "Bütün çalışmalarımızı kadın paradigmasıyla uyumlu yapacağız” diyen Sönük, “Partimize sahip çıkalım. Batman için oynadıkları oyunlara 31 Mart'ta cevap verelim” dedi.
Mezopotamya Ajansı’na konuşan Sönük, Batman’ın yurtsever kimliğiyle öne çıkan bir yer olduğunu söyleyerek, "1979'da Edip Solmaz halkın desteğiyle belediye başkanı seçildi. Bu Batman için büyük bir anlam ifade ediyor. 2016'da ilk kayyım Batman’a atandı. Yurtseverlik ruhu Batman’da doğdu, bu ruhun hedef alındığı kent yine burası oldu. Bu amaçla buraya kayyım atandı. Batman halkı da bunu çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.
‘ÜNİFORMALI KİŞİLER, KADININ İRADESİNİ KIRMAK İÇİN İLK BURADA DEVREYE GİRDİ’
Sönük, kente dönük bir psikolojik savaşın söz konusu olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"İlk savaş taktiklerini burada uyguladılar. Üniformalı kişiler, kadının iradesini kırmak için ilk burada devreye girdi. İpek Er (uzman çavuş tarafından intihara sürüklendi) bunlardan biriydi. Bu politikaları siyaseten de sürdürmeye çalıştılar. Batman’ı özünden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunun için her alanda kadının iradesine saldırı var. Ahlaksızca saldırılar oldu. Bütün çalışmalarımız bu anlayışa cevap olacak. En büyük cevabımız 31 Mart'tan sonra olacak. Bu şehri kadın iradesiyle yeniden şekillendireceğiz. Kadın iradesini tanımayanlara en büyük cevabı 31 Mart'ta vereceğiz.”
‘ÇALIŞMALARIMIZI KADIN PARADİGMASIYLA UYUMLU YAPACAĞIZ’
Belediyeyi kazandıktan sonra kenti belli bir felsefeyle yöneteceklerini belirten Sönük, "Bütün çalışmalarımızı kadın paradigmasıyla uyumlu yapacağız. Kadın çalışmalara nasıl bakıyor, belediyenin hizmetlerini nasıl görüyor, neyi düşünüyor? Onun için belediye çalışmalarında 'jin, jiyan, azadî' felsefesini esas alacağız” dedi.
‘KÜLTÜR VE DİL ALANINDA ÇOK BÜYÜK TAHRİBATLAR YARATMIŞLAR’
Sönük, iki dönemdir belediyelere kayyım atandığını ve kayyımların birçok tahribata neden olduğunu söyledi. Sönük, "Şehrin giriş ve çıkışlarında yapılan maketler bu şehrin kültürel yapısından uzak. Kürt kültürünü şehirden uzak tutmak istiyorlar. Kültür ve dil alanında çok büyük tahribatlar yaratmışlar. Kimse Kürtçe konuşmasın, kimse Kürt kültürünü yaşamasın, kimse Kürtlükten bahsetmesin... Böyle bir anlayışı oluşturmaya çalışıyorlar" diye konuştu.
‘KADIN KURUMLARINI KAPATTILAR’
Kayyımların kadın kazanımlarını da hedef aldığına dikkati çeken Sönük, "Bütün kadın kurumlarımızı kapattılar. Kadınların sorunlarını çözmeye çalışan bütün kurumlarımızı kapattılar. Yine ekolojik alanda da büyük tahribat yaptılar” dedi.
‘HER KURUŞUN HESABINI SORACAĞIZ’
Kentin geleceğini ilgilendiren projeleri sivil toplum örgütleriyle ortaklaşarak hazırlandıklarını ifade eden Sönük, şunları söyledi:
"Birkaç gün önce proje tanıtımımızı yaptık. Bizim gelmemiz lazım ki kadının sorunlarını çözebilelim. Kürt dilinin gelişimi için birçok mahallede kreşler açacağız. Batman’ın birçok mahallesinde altyapı sorunu var. Azıcık yağmur yağdığında yaşamsal sorunlar oluşturuyor. Altyapı sorunu yaşayan bütün mahallelerde yapıyı değiştireceğiz. Bunu da tek başımıza değil, mahallelerde toplantılar yaparak yapacağız.”
Belediyede göreve gelir gelmez her bir kuruşun hesabını soracaklarını söyleyen Sönük, "Büyük bir tahribat yapıldığını biliyoruz. 31 Mart'tan sonra kim bu halkın bir lirasını bile usulsüz bir şekilde kullanmışsa hukuki yolla hesabını soracağız. Usulsüz ihalelerin hesabını da hukuki bir şekilde soracağız" diye kaydetti.
‘PARTİMİZE SAHİP ÇIKALIM’
Sönük, kent sakinlerine de seslenerek, şöyle devam etti:
"Partimize sahip çıkalım. Batman için oynadıkları oyunlara 31 Mart'ta cevap verelim. Nerede olursak olalım sandığa gidelim. Başaracağımıza inanıyorum."(HABER MERKEZİ)