Belediye YRP’den AKP’ye geçti, koltuğa oturmadan 30 işçiyi istifaya zorladı

Belediye YRP’den AKP’ye geçti, koltuğa oturmadan 30 işçiyi istifaya zorladı
Elazığ’ın Maden ilçesi Yeniden Refah’dan AKP’ye geçti. AKP’den belediye başkanı seçilen Musa Orhan, önceki dönemde çeşitli birimlerde çalışan 30 işçiyi çöpe gönderdi. AKP’li başkanın kararı sonrasında işçiler istifa etmek zorunda kaldı.

Evren DEMİRDAŞ


ELAZIĞ - 31 Mart yerel seçimlerinde Elazığ’ın Maden ilçesinde AKP’nin adayı Musa Orhan yüzde 52,48, YRP’nin adayı Orhan Yavuz ise yüzde 32,21 oy MHP’nin adayı Mehmet Karaca ise yüzde 11,87 oy aldı. En fazla oyu AKP’nin adayı Musa Orhan, Maden belediye başkanı seçildi. Orhan, belediye başkanı seçilir seçilmez belediyenin çeşitli birimlerinde görev alan 30 personeli temizlik işlerine gönderdiği; işçilerin ise bu duruma tepki göstererek istifa ettiği öğrenildi.

‘KOLTUĞA OTURMADAN 30 KİŞİYİ TEMİZLİK İŞLERİNE GÖNDERDİ’

Temizlik işlerinde görevlendirilen ve istifa eden işçi, ilk defa böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını belirterek, “31 Mart seçimlerini kazanan Musa Orhan daha belediyeye gelmeden personele haber yollayıp ‘belediyeyi boşaltsınlar’ dedi. Belediyede memurlar haricinde kimse kalmadı. Sonrasında ise perşembe günü mazbatasını alır almaz daha koltuğuna dahi oturmadan personellerle ilgili tekrardan görevlendirme yaptı. Bu görevlendirme sonucunda belediye çeşitli birimlerde görev yapan ve uzun yıllardır çalışan personeller dahil 30 kişiyi temizlik işlerine gönderdi. Bu duruma tepki gösteren 25’e yakın personel istifa etti” diye konuştu.

‘TEMİZLİK İŞÇİSİNİN BAŞINA ÇAVUŞ KOYDU’

Belediye binasında temizlik yapan kadın personellerin dahi çöpe gönderildiğini belirten eski belediye personeli, şunları söyledi:

“Kadın personeli sokak aralarında elleriyle çöp toplamaya dahi gönderdi kadın personellerden biri işi bıraktı ancak diğer personel bırakmadı onunda başına çavuş konuldu. Bayram öncesi personele böyle bir uygulama yapılması zulümdür. Göreve gelip bir iki ay yerinde görseydi sonrasında performansa ya yeniden yapılanmadan dolayı gerekli değişimleri yapsaydı anlayabilirdik ama gelir gelmez kimin ne iş yaptığını bilmeden böyle bir değişim yapması intikamdan başka bir şey değil.” (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar