Bitlis’te DEM Parti’nin itirazı reddedildi: ‘Herkes Bitlis’e sahip çıkmalı, 2 bin geçersiz oy var, fark 198’

Bitlis’te DEM Parti’nin itirazı reddedildi: ‘Herkes Bitlis’e sahip çıkmalı, 2 bin geçersiz oy var, fark 198’
DEM Parti Bitlis Belediye Başkan Adayı Nezir Karabaş, 198 farkla AKP adayının kazandığının ilan edildiği seçimlerde, 2 bin geçersiz oy olmasına rağmen, itirazlarının kabul edilmediğini söyledi ve "Herkes Bitlis'e sahip çıkmalı" dedi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 31 Mart’ta yapılan yerim seçimlerde ‘taşımalı seçmen’ itirazlarının yoğun olduğu kentlerden biri olan Bitlis’te İlçe Seçim Kurulu’na giderek seçim sonuçlarına itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu DEM Parti’nin başvurusunu reddetti. DEM Parti’nin talebini kabul etmeyen İlçe Seçim Kurulu, AKP’nin talebi üzerine Bitlis’in Güroymak ilçesinde itirazı kabul etti, belediye Yeniden Refah Partisi’nden AKP’ye geçti.

Artı Gerçek’e konuşan DEM Parti Bitlis Belediye Eşbaşkan adayı Nezir Karabaş, seçim sürecinde çok sayıda usulsüzlük yapıldığını belirtti. Karabaş, şu an seçilen AKP adayının meşru olmadığını belirterek, tüm kamuoyunu Bitlis’i sahip çıkmaya çağırdı.

FARK 198 OY, GEÇERSİZ OY 2 BİN 18

31 Mart yerel seçimlerinde Bitlis’te AKP adayı 8 bin 900 alırken, DEM Parti adayı ise 8 bin 702 oy aldı. İki parti arasındaki 198 oy farkı bulunurken, sonuçları tersine çevirebilecek 2 bin 18 oy geçersiz sayıldı. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmelerine rağmen, taleplerinin direk reddedildiğini belirten Karabaş, sadece bir okulun 3 sandığında 603 polis okulu öğrencisinin oy kullandığını belirtti. Karabaş, şöyle devam etti:

148 TRABZONLU, 126 ADANALI ...

“Bu sadece bizim tespit ettiğimiz bir olay. Bu 603 kişinin 148’e Trabzonlu, 126’sı Adanalı, 114’ü Kayserili, 75’i Osmaniyeli. Bu kişilerin bizim kentimizle bir alakası yoktur. Ancak bu usulsüzlükleri söylediğimizde bizim taleplerimiz yerine getirilmiyor. Bitlis’te sadece AKP’nin itirazı kabul edildi. Bu durumu kabul etmiyoruz. Eğer bir partinin itirazı varsa diğer partilerin de buna destek vermesi gerekiyor. Eğer siz kendinizden eminseniz neden yapılan itirazı kabul etmiyorsunuz?.”

DEM Parti’nin Bitlis’te kazandığını söyleyen Karabaş, artık iktidarı tanıdıklarını ve hukukun olmadığı bir yerde bu tür uygulamaların yaşandığını belirtti. Karabaş, “Eğer Van halkı güçlü bir irade ortaya koymasaydı orada da benzer usulsüzlükler yaşanacaktı. Herkes bilsin ki Bitlis aleni usulsüzlüklerle elimizden alınmaya çalışılıyor. Tüm kamuoyunu, Bitlis halkını oylarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Şu an seçilen aday meşru değildir” dedi

BİTLİS’TE SADECE AKP’NİN TALEBİ KABUL EDİLDİ

İlçe Seçim Kurulu DEM Parti’nin itirazını reddetti ancak Bitlis’in Güroymak ilçesinde AKP’nin itirazını kabul etti. Bazı sandıkların ve geçersiz kabul edilen oyların tekrar sayılmasının ardından yapılan sayım sonucunda Güroymak’ta kazanan Yeniden Refah Parti’sinden AKP’nin adayına geçti.

Öne Çıkanlar