'YPG Mınbiç'ten çıkmazsa vururuz'

'YPG Mınbiç'ten çıkmazsa vururuz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan "YPG ve PYD derhal Mınbiç'i terk etmeli. Mınbiç ve Rakka Araplarındır" dedi. Sonraki açıklama Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan "YPG ve PYD derhal Mınbiç'i terk etmeli. Mınbiç ve Rakka Araplarındır" dedi. Sonraki açıklama Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan geldi: Eğer YPG buradan çıkmazsa vururuz.

POLİTİKA-Pakistan ziyaretinden dönerken uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

El Bab'da temizlik harekatı sürüyor. El Bab’dan sonra sırada Mınbiç var. Eğer ABD başta olmak üzere koalisyon güçleriyle eğer müşterek adımlar atabilirsek Rakka sürecini birlikte yürüteceğiz. Rusya’dan da talep gelmesi durumunda DEAŞ’e karşı mücadeleyi hep birlikte yürütebiliriz. ABD yeni yönetiminin Mınbiç ve Rakka konusunda netleşmiş bir kararı bence yok. Henüz karar aşamasındalar. Rakka işinde SDG kesinlikle olmamalı. Terör örgütünün silahlı ve siyasi ayağını teşkil eden bu yapılanmalarla bizim yan yana olmamız, yürümemiz mümkün değildir. Rakka’da 2 bin 500 DEAŞ’li olduğunu düşünüyoruz. ÖSO, Türkiye ve koalisyon güçleri bu işi halledebilir. YPG ve PYD'nin derhal orayı terketmesi gerekiyor. Mınbiç ve Rakka Araplarındır. Suriye topraklarına yerleşmek gibi bir derdimiz yok.

ÇAVUŞOĞLU: VURURUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bab'dan sonra düzenlenmesi planlanan Mınbiç operasyonuna ilişkin olarak, "Daha önce de söylemiştik. Eğer YPG buradan çıkmazsa vururuz" dedi. Çavuşoğlu, Meclis Dışişleri Komisyonu'nda yaptığı bilgilendirme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu şunları söyledi: ABD'li askerler YPG ile PKK'nın hiçbir farkının olmadığını söylemişlerdi. ABD'nin bizi hedef alan terör örgütüyle işbirliğini sürdürmesini istemeyiz. YPG ile bu operasyonları yapmak Suriye'nin geleceğini riske atmak demektir. Bir terör kantonunun oluşmasını sağlamak demektir. Böylesi bir yanlıştan ABD'nin bir an önce dönmesi gerekmektedir. Burası ABD'nin toprakları değil. ABD askerleriyle biz niye karşı karşıya gelelim. YPG, Mınbiç'ten çekilmezse biz vuracağımızı söyledik.

Öne Çıkanlar