CHP, Adana'da ön seçim yapıyor: Fermuar ve atama sistemine tepki

CHP, Adana’nın Seyhan, Sarıçam, Çukurova ve Yüreğir ilçelerinde belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek için ön seçim yapıyor. Parti üyeleri ve bazı aday adaylar ise meclis üyesi adaylarının fermuar ve atama ile belirlenmesine tepki gösterdi.

ADANA - 31 Mart yerel seçimlerine 57 gün kala partiler yerel seçim hazırlıklarını sürdürüyor. CHP, bugün Adana'nın merkez Seyhan, Sarıçam, Çukurova ve Yüreğir ilçelerinde belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek için ön seçim yapıyor.

FERMUAR SİSTEMİNE TEPKİ

Seyhan'da 85, Çukurova'a 61, Yüreğir'de 27 ve Sarıçam'da 16 kişi belediye meclis üyeliği için ön seçimde yarışırken, bazı meclis üyesi adayları ise fermuar ve atama yöntemiyle belirlenecek. Ancak Artı Gerçek'e konuşan parti üyeleri ve aday adayları bu karara tepkili.

whatsapp-image-2024-02-03-at-15-41-45.jpeg

'FERMUAR SİSTEMİ SANIK İRADESİNE VURULAN DARBEDİR'

Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı Handan Saydam, "Fermuar sistemini iyi bulmuyorum. Hak eden ve hak etmeyen yine aynı düzeye geliyor. Değişen bir şey olur dedik. Umarım her şey güzel olur" diye konuştu. Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı Veysi Daş da "Ön seçimler partinin olmazsa olmazıdır. Ön seçim tabana olan inancın başarısıdır. Fermuar sistemi bana göre sandık iradesine vurulan bir darbedir. Sandık iradesini olduğu gibi listelere yansıtılması lazım” dedi.

'BİZİ YÖNETENLERİ BİZLER SEÇMEK İSTİYORUZ'

Adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğini söyleyen CHP üyesi Güler Tekbaş, "Ön seçim buradayız, destekliyoruz. Ön seçim mutlaka olmalı. Adaletli olan bu çünkü” ifadelerini kullandı.

CHP üyesi Eylem Topak, "Ön seçim olmasını istiyoruz. Baştakiler değil, bizler bizi yönetenleri seçmek istiyoruz. Çünkü biz burada yaşıyoruz genel merkezdekiler burada yaşamıyor” diye konuştu. CHP üyesi Huriye Uğureli ise "Daha erken yapsalardı daha güzel ve daha iyi olurdu. İnşallah herkes için iyi olur" dedi.

whatsapp-image-2024-02-03-at-15-41-46.jpeg

'154 ADAY ADAYINDAN 85'İ ÖN SEÇİME GİRDİ'

Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan da Seyhan Belediye Meclis üyeliği için 154 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığını bunlardan 85'inin ön seçime girdiğini söyledi. Atikaslan, "Fermuar sistemine, kontenjan sistemine kalanlar olacak. 18 kişi seçime katılmayacak. 18 bin üyemiz var. Bizim tahminlerimize göre 32 sandıkta 6 bin 500 katılım olacak. Burası bayram yeri gibi. Milletvekilliği ve belediye başkanlıkları için de ön seçim yapılması bu partiyi iktidara taşıyacaktır” diye konuştu. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar