DEM Parti adayı Beştaş: Külliyen yalan, imza bile taklit edilememiş

DEM Parti adayı Beştaş: Külliyen yalan, imza bile taklit edilememiş
CHP ve DEM Parti arasında bir protokol yapıldığına dair sahte belge dolaşıma sokuldu. DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Beştaş, "Aşağıdaki kağıt parçası külliyen yalan" diyerek görsel paylaştı. İmzası taklit edilen diğer isimler de belgeyi reddetti.

Artı Gerçek - 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 5 gün kala CHP ile DEM Parti İstanbul İl Başkanlıkları arasında yerel seçimler için protokol yapıldığına dair sahte bir belge dolaşıma sokuldu. DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Meral Danış Beştaş sosyal medya hesabından belgeyi yalanladı.

Beştaş, "Dolaşıma sokulan aşağıdaki kağıt parçası külliyen yalan. İmza bile taklit edilememiş" ifadelerini kullandı. Beştaş, "Bu sahtekarlığı yapanların bir an önce ortaya çıkarılması lazım… Sahtekarların, yalancıların peşini bırakmayacağız" dedi.

Beştaş'ın paylaşımı şöyle:

İMZASI OLDUĞU İDDİA EDİLEN İSİMLER: BELGENİN YALAN

Dolaşıma sokulan belgede, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş ve DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanları Murat Kalkmaz ve Gonca Yangöz'ün imzası yer aldığı iddia ediliyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, konu hakkında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'a konuştu. Yarkadaş, Çelik'in belgenin sahte olduğunu belirttiğini şöyle aktardı:

"Çelik "Barış Bey bu gerçek bir belge değil kesinlikle yalandır, imzalar da taklit edilmiştir. İmzaları becerememişler bile" diye konuştu."

'ADIMIZA SAHTE EVRAKLARLA ALGI OPERASYONU YAPILIYOR'

DEM Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kalmaz ise böyle bir protokol yapılmadığını ifade etti. Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'un da belgeyi kesinlikle reddettiğini aktardı.

DEM Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kalmaz'la da görüştüğünü ifade eden Yarkadaş, Kalmaz'ın "DEM Parti İl Başkanlığı olarak böylesi bir protokol yapmadık, bizim adımıza sahte evraklar ile algı operasyonları yapılıyor" dediğini aktardı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar