CHP MYK'nin perde arkası: Özgür Özel'in Filistin ziyareti planı konuşuldu, Diyarbakır ziyareti iptal

CHP MYK'nin perde arkası: Özgür Özel'in Filistin ziyareti planı konuşuldu, Diyarbakır ziyareti iptal
CHP'nin son MYK toplantısında, Özgür Özel'in Filistin'e yapacağı ziyaretin planlaması konuşuldu. Ayrıca, sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba'nın ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ziyaretinden Tüzük Kurultayı’na, orman yangınlarından maymun çiçeği hastalığına kadar pek çok konu gündeme geldi. Artı Gerçek’e konuşan partililer, Özel’in Filistin’e gideceğini belirtti. Parti kaynakları Özel'in ayrıca Instagramın yasaklanmasını eleştiren ve daha sonra tutuklanan Dilruba’yı da ziyaret edeceğini aktardı.

GÜNEYDOĞU ZİYARETLERİ İPTAL EDİLDİ

Toplantının gündemine gelen konulardan biri ise Özgür Özel’in 22-24 Ağustos tarihlerinde Güneydoğu gezisi oldu. Ziyaretin Özel’in sağlık sorunları nedeniyle eylül ayına ertelendiğini belirtildi. Özel’in Diyarbakır ve Mardin illerine ziyaret gerçekleştirmeden direkt “Fıstık Mitingine” katılacağı belirtildi.

ÖZEL DİLRUBA’YI ZİYARET EDECEK

Toplantıda gündeme gelen konulardan bir tanesi de sokak röportajında Instagramın kapatılmasını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba oldu. Özgür Özel, Aliağa Şakran’daki Kadın Cezaevi’nde bulunan Dilruba’yı da ziyaret edeceği öğrenildi.

ÖZEL FİLİSTİN’E GİDECEK

CHP MYK’nin gündemine gelen konulardan birisi de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas oldu. Abbas’ın TBMM’de yaptığı konuşmaya sağlık sorunları nedeniyle katılamayan Özgür Özel, daha sonra Abbas ile telefon görüşmesi yaptı. MYK’de yapılan görüşmeye ilişkin de değerlendirme yapılırken, Özgür Özel’in Abbas tarafından Filistin’e davet edildiği ve Özel’in yeniden bir görüşme gerçekleştireceği ve planlamaya yapılacağı öğrenildi.

TÜZÜK KURULTAYI DA GÜNDEMDE

Toplantının ana gündemlerinden birisi de eylül ayında gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı oldu. Toplantıda Tüzük Kurultayı’na ilişkin dönem sınırlandırılması olacağı belirtilirken, ihtisas alanlarına göre milletvekilleri dönem sınırlamasından muaf tutulabilecek.

Öte yandan CHP, 5 Eylül’de son tüzük toplantısını yapacak. Görüştüğümüz kaynaklar, CHP’yi iktidara taşıyacak parti programını tartışıp ortaya koyacaklarını belirtiyor. Bu tartışmaları ise bundan sonraki süreçte neler yapmak istediklerini anlatmak olarak değerlendirdiklerini söylüyor.

GÜÇLÜ GENEL SEKRETERLİK OLMAYACAK

Tüzükte yapılacak öneriler doğrultusunda 'güçlü genel sekreterlik’ konusunun da tartışıldığını belirten kaynaklar, daha önce MYK üyelerinin kendi alanları ile sınırlı kaldığını belirterek, bu dönemde daha çok toplantılar alınarak, ortak kararlar verildiğini aktardı. Güçlü genel sekreterlik konusunu tüzüğe yazmanın da anlamı olmadığı vurgulanarak, tüm kurmayların her alanda çalıştığının altı çizildi.

PATATES MİTİNGİ YAPILACAK

Toplantıda yapılan mitinglerin de değerlendirilmesi yapıldı. Mitinglerin topluma cesaret verdiği belirtilirken, halkın yeniden ayağa kalkması için yeniden üretmenin önemine işaret edildi. CHP’nin önümüzdeki süreçte 'Patates Mitingi' yapacağı da öğrenildi.

Öne Çıkanlar