CHP'li Salıcı doğruladı: Urfa’da Erdoğan’a toplu oy kullanılan görüntüler ortaya çıktı

Toplu ve seri şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy kullanılan görüntülerin ortaya çıkmasından sonra CHP'li Salıcı açıklama yaptı. Salıcı, sandık kurulu üyelerinin darbedildiğini ve vali ile emniyet müdürüne ulaşamadıklarını söyledi.

Artı Gerçek - Urfa'nın Harran ilçesinde toplu şekilde Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'a seri biçimde mühür basılan görüntüler ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bir açıklama yaptı.

Salıcı görüntülerin Minare köyünde çekildiğini söyledi.

“Önce sandık kurulu üyelerimiz darbedilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır” diyen Salıcı, “Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Salıcı, “Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır” bilgisini de iletti.

VALİLİK YALANLADI

Olayla ilgili Şanlıurfa Valiliği şu açıklamayı yaptı:

"Harran ilçesi, Minare Köyü’nde toplu oy kullanıldığı ve sandık kurulu üyelerinin darp edildiği iddialarına istinaden açıklama gereği duyulmuştur.

Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine, Minare Köyü’ndeki 1113 sayılı seçim sandığına İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve siyasi parti temsilcileri ile gidilerek yapılan tahkikatta toplu oy kullanılmadığı ve sandık görevlilerinin darp edilmediği ekteki tutanakla tespit edilmiştir. Sosyal medyadan paylaşım yapan kişiler ile ilgili adli işlemler başlatılmıştır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar