CHP'den 'metinde Kürt yok, HDP yok' tepkilerine yanıt

CHP'den 'metinde Kürt yok, HDP yok' tepkilerine yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, millet ittifakının 'hükümet programı'nı içeren mutabakat metninde Kürtlere ve HDP'ye yer verilmediğine dair eleştirileri reddetti. Taşkın, ittifakın anayasa değişikliği teklifindeki maddelere dikkat çekti.

Artı Gerçek - Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde Kürtlere yer verilmediği yönündeki eleştirilere CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın'dan yanıt geldi. Taşkın, "Metinde Kürt yok, HDP yok" tepkilerine yanıt olarak, Altılı Masa'nın kasım ayında açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi'nde yer alan ve mutabakat metninde de yazan 15 maddenin "doğrudan veya dolaylı olarak Kürt meselesiyle ilgili" olduğunu söyledi.

Taşkın, Altılı Masa’nın dün açıkladığı ve dokuz ana başlık altında 2 bin 300'den fazla yeni düzenlemeden oluşan 244 sayfalık Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni Halk TV yayınında değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, dokunulmazlıkların kaldırılmasının zorlaştırılması, parti kapatılmasının zorlaştırılması, barajın yüzde 3'e düşürülmesi ve kayyım meselesinin çözülmesi gibi maddelerin Kürtlerle ilgili okunabileceğini belirtti.

Yüksel Taşkın, şu ifadeleri kullandı: "Burada ben netameli bir konuya gireyim. Bazıları diyor ki; 'metinde Kürt yok, HDP yok'. Herkes böyle spesifik bir yerden bakmaya çalışıyor. Bakın, dokunulmazlıkların kaldırılmasının zorlaştırılması, parti kapatılmasının zorlaştırılması, barajın yüzde 3'e düşürülmesi, kayyum meselesinin çözülmesi gibi ben bir ara 15 tane madde saymıştım, bizim 85 anayasa maddesinde. Doğrudan veya dolaylı olarak Kürt meselesiyle alakalı olabilecek." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar