CHP'li Tanal'dan işçi kıyımına başlayan DEDAŞ'a tepki: Emekçileri insafınıza terk etmeyiz

CHP'li Tanal'dan işçi kıyımına başlayan DEDAŞ'a tepki: Emekçileri insafınıza terk etmeyiz
CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, maaşlarının yükseltilmesi ve çalışma koşularının düzeltilmesi için eylem yapan işçileri işten çıkarmaya başlayan DEDAŞ'a tepki göstererek "Kendine gel DEDAŞ! Emekçileri insafınıza terk etmeyiz" dedi.

Artı Gerçek - CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal çalışma koşullarını iyileştirmek için eyleme geçen işçileri işten çıkarmaya başlayan DEDŞ'a tepki gösterdi.

Sosyal medyadan paylaşım yaparak DEDAŞ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyen Tanal, şöyle yazdı:

"Maaşlarında, özlük haklarında iyileşme talebiyle demokratik ve barışçıl itiraz haklarını kullanan elektrik arıza, bakım ve onarım işçileri, DEDAŞ firması tarafından işten çıkarılmaya başlandı. Kendine gel DEDAŞ! Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’de vatandaşlara zulmetmen yetmemiş gibi şimdi sıra haklarını talep eden işçilere mi geldi?Derhal işten çıkarmaları durdurun! Emekçileri insafınıza terk etmeyiz! Ey iktidardakiler, DEDAŞ zulmünden haberiniz yok mu?"

DEDAŞ İŞÇİLERE NE ÖNERİYOR?

DEDAŞ, geçtiğimiz günlerde işçilere gönderdiği mesajda bu aydan itibaren maaşlarına yüzde 35 zam yapılacağını günlük yemek ücretinin 75 TL’den 110 TL’ye çıkarıldığını, banka promosyonunun ise ağustos ayında ödeneceğini belirtti. Devletin açıkladığı yemek ücreti ocak ayından bu yana 110 TL olarak ödenirken, yemek ücretinden aylardır kesinti yapan DEDAŞ, yeni bir düzenleme yapmadı.

İŞÇİLER NE TALEP EDİYOR?

Bunu kabul etmeyen DEDAŞ işçisi ise sendikaya üye olma, asgari ücretin yüzde 80 üzerinde zamlı net maaş, 6 ayda bir maaş ikramiyesi, Ramazan ve Kurban Bayramı promosyonu, yıpranma payı, mesai ücretinde artış, resmi tatil ücreti, gece vardiyası için yüzde 15 ek ücret ve tazminat talep ediyor.

Çalışma koşullarının düzeltilmesi için bu sabahtan itibaren iş bırakma eylemine başlayan işçiler ise DEDAŞ tarafınfan işten çıkarılmaya başladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar