CHP’nin haftalık anketleri: ‘MHP seçmeninden destek oranı yüzde 50’ye yaklaştı’

CHP’nin haftalık anketleri: ‘MHP seçmeninden destek oranı yüzde 50’ye yaklaştı’
CHP, Genel Başkan Özgür Özel’in toplantı ve mitinglerde öne çıkan söylemlerinin seçmende karşılığını her hafta ölçtürüyor. CHP kurmayları, MHP seçmeninden alınan destek oranının yüzde 50’ye yaklaştığını belirtti.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Türkiye’de erken seçim söylemleri gündemde yerine korurken, CHP seçmen nabzını düzenli olarak ölçmeye çalışıyor.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 12 anket firması ile çalışan ve parti tarihinin anket rekorunu kıran CHP yönetimi, kamuoyu yoklamasına seçimin ardından da devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çeşitli toplantı ve mitinglerdeki söylemlerinden öne çıkan noktaların seçmene sorulduğunu öğrenildi.

Artı Gerçek’e konuşan partililer, CHP politikaları ve Özgür Özel’in söylemlerinin AKP seçmeni nezdinde kabul oranının giderek arttığını belirtti. CHP kurmayları, MHP seçmeninden alınan destek oranının de yüzde 50’ye yaklaştığını belirtti.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in öne çıkan söylemlerine karşı seçmenin tepkisi düzenli olarak ölçülüyor.

GÖRÜMELER YÜZ YÜZE YA DA TELEFONLA YAPILIYOR

Hemen her hafta gerçekleştirilen ölçümler kapsamında 1200 kişi ile görüşülüyor. Bu kapsamda görüşmeler yüz yüze ya da telefon üzerinden yapılıyor.

Yüz yüze yapılan görüşmelerde katılımcılara, CHP lideri Özgür Özel’in konuşmalarından görüntüler izletiliyor. CHP kurmaylarına göre, İYİ Parti seçmeni en az CHP tabanı kadar Özgür Özel’in söylemlerine destek veriyor. Özel’in söylemleri ve CHP’nin kritik alanlardaki politikalarının, AKP seçmeni nezdinde de geçerliliğini artırdığı iddia ediliyor. Ölçümlere göre, iktidar ortağı MHP seçmeninin yarısının da CHP’nin politikalarını doğru bulduğu belirtiliyor.

AKP’NİN ‘TERÖR’ SÖYLEMLERİ SEÇMENDE KARŞILIK BULMUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’lilerin CHP’ye yönelik terör üzerinden suçlayıcı söylemlerinin normalleşme görüşmelerinin ardından artık seçmende karşılık bulmadığı belirtiliyor. AKP, MHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenlerinden en yoğun destek alan CHP politikalarının ise “Vergide adalet” talebi olduğu kaydediliyor.

Öne Çıkanlar