Çiçek Otlu'dan, Doğukan Çep'in Sinan Ateş davasındaki sözlerine tepki: Her yanıyla çürümüş ve çeteci bir sistem var karşımızda

Çiçek Otlu'dan, Doğukan Çep'in Sinan Ateş davasındaki sözlerine tepki: Her yanıyla çürümüş ve çeteci bir sistem var karşımızda
Çiçek Otlu, Sinan Ateş cinayeti davasında konuşan Doğukan Çep'in, 2013'te ESP bürosuna yapılan silahlı saldırıyı 'devlete hizmet için' yaptığını belirten ifadelerine tepki gösterdi. Otlu, "Her yanıyla çürümüş ve çeteci bir sistem var karşımızda" dedi.

Artı Gerçek - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşmasında, azmettirici olmakla suçlanan Doğukan Çep, savunmasında Gülsuyu’nda yaptığı saldırıları ve Hasan Ferit Gedik cinayetine ilişkin itiraflarda bulundu.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, "Uyuşturucu kaçakçısı Doğukan Çep bugün Sinan Ateş davasında ifade verirken 'devlete hizmet için ESPlileri vurduğunu' açıklıyor" diyerek 2013'teki saldırının ardından Hasan Ferit Gedik’i katlettiğini söyledi.

'HER YANIYLA ÇÜRÜMÜŞ SİSTEM'

Çep'in Ülkü Ocakları tarafından koruma altına alındığını belirten Otlu, "ESP'ye dönük bu saldırıdan sonra tutuklanan Çep olmadı. ESP yöneticileri ve üyeleri Gülsuyu mahallesinde çetelere, uyuşturucu satışına izin vermediği, mücadele ettiği için tutuklandı ve yargılandı. D. Çep, cinayetten hükümlü olmasına rağmen saklanma gereği duymadan “faaliyetlerine” devam etti. Her yanıyla çürümüş ve çeteci bir sistem var karşımızda... O zaman birleşik mücadeleye!" ifadelerini kullandı.

DOĞUKAN ÇEP'İN İFADESİ

Sinan Ateş cinayetine ilişkin görülen davada konuşan Çep, 2013'te Hasan Ferit Gedik ve Ayşe Deniz Karacagil’in (kırmızı fularlı kız) da aralarında bulunduğu 5 kişiyi vurduklarını söyledi. Çep, bu kişilerin Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın başkanı olduğu HDP’nin ve ESP’nin 'silahlı kolu olduğunu iddia ettiği MLKP ve PKK’nin' üyesi olduğuna dair ifadeler kullandı.

Hasan Ferit Gedik’i kendisinin değil yanındaki bir kişinin vurduğunu söyleyen Çep, 'haksız bir ceza alarak 2 sene cezaevinde kaldığını' ilerleyen süreçte ESP’nin derneğine giderek 10 kişiyi vurduklarını, Ayşe Deniz Karacagil'in de burada yaralandığını söyledi. Çep, vurdukları, saldırdıkları insanların 'terörist' olduğunu, bu kişilerin ikisinin Suruç Katliamı'nda öldüğünü söyledi.

NE OLMUŞTU?

Hasan Ferit Gedik, İstanbul Maltepe’de bulunan Gülsuyu Mahallesi’nde 29 Eylül 2013’te yapılan uyuşturucuya karşı yürüyüşte katledildi. Açılan dava 15 Şubat 2018’de sonuçlandı. Dava sonucunda ceza alan sanıklardan biri de Sinan Ateş iddianamesinde azmettirici olarak adı geçen isimlerden Dodo lakaplı Doğukan Çep’ti. Çep, yargılama sonucunda 35 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Sinan Ateş suikastına karışana kadar firari olarak yaşadı.

Sinan Ateş suikastına ilişkin hazırlanan iddianamede ifadelerine yer verilen sanıkların anlatımları da Çep’in yıllarca elini kolunu sallayarak yaşadığını ortaya koydu.

Bu ifadelere göre Çep, bir süre Gürcistan’a gitti, daha sonra tekrar Türkiye’ye döndü. Hatta Kocaeli’nde bir işyerinin kurşunlanması olayına dahi karıştı. Bu süreçte defalarca polis kontrolünden geçti. Ancak hiçbir şey olmadı. Arsa alış-satışları, galericilik yaptı. Ruhsatsız silah sattı. Başka kişiler üzerinden para alışverişi gerçekleştirdi. Emniyet’le ilişkileri o kadar iyiydi ki Ateş suikastına karışan polisler bile örgüte Çep vasıtasıyla katıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar