Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Haniye'nin şahadeti İsrail'in yok edilmesine katkı sağlayacaktır

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Haniye'nin şahadeti İsrail'in yok edilmesine katkı sağlayacaktır
Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Cemil Ertem, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye suikastinin ardından yaptığı açıklamada, İsrail'i işaret etti. Ertem, Haniye için "Şahadeti katil İsrail’in yok edilmesine katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Artı Gerçek - Hamas, siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da konakladığı konuta düzenlenen füze saldırısında öldürüldü.

Suikastin ardından Türkiye'de hükümetten yapılan açıklamalarla Haniye'ni öldürülmesi 'lanetlendi'. En dikkat çeken açıklamalarından biri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok sayıda başdanışmanından biri olan Cemil Ertem'den geldi.

Ertem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Haniye'nin direnişin sembol ismi olduğunu belirterek, "Şahadeti de direnişe ve katil İsrail’in yok edilmesine katkı sağlayacaktır şüphesiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise pazar günü Rize'de yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını eleştirerek "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar