Davutoğlu: Bahçeli, İçişleri Bakanını ters köşe yapıp O'nu açıkta bıraktı

Davutoğlu: Bahçeli, İçişleri Bakanını ters köşe yapıp O'nu açıkta bıraktı
Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında AKP heyetinin HDP’yi ziyaret etmesini doğru bulduğunu belirtti. Davutoğlu, Cumhur İttifakı’nın yürüttüğü siyasetinin ilkesiz olduğunu söyledi.

Artı Gerçek- Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Değişikliği talebiyle AKP heyetinin HDP’yi ziyaret etmesine dair konuştu.

Davutoğlu, “HDP, TBMM'de grubu bulunan bir siyasi parti. Dolayısıyla AK Parti heyetinin HDP'yi ziyaret etmesi, bilgilendirmesi bence doğrudur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapılan görüşmeye dair tavrına değinen Davutoğlu, “Sayın Bahçeli'nin de sürpriz bir şekilde bunu makul görmesi de doğrudur. Ancak, yanlış olan Türkiye' de maalesef Cumhur İttifakı'nın hemen her alanda riyakar bir siyasi anlayışı var” ifadelerini kullandı.

‘RİYAKAR SİYASETİN BİR YANSIMASIDIR’

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Davutoğlu şunları söyledi: “Kendilerine her şeyi helal kılıp, başkalarına her şeyi haram kılmaya dayalı bir yaklaşım içinde siyaset yapıyorlar. 10 aydır Altılı Masa hakkında ‘Yedinci ayağı HDP'dir' diye sürekli bunu da terörle işbirliği olarak yorumladıktan sonra, Ak Parti heyetinin HDP'yi ziyaret etmesi, Bahçeli'nin bunu makul görmesi bu riyakar siyasetin bir yansımasıdır. Yoksa özde yanlış işler değil bunlar.”

‘YANLIŞ OLAN BU İLKESİZ SİYASETTİR’

Davutoğlu “Herkesin gözden kaçırdığı bir ayrıntı var” dedi ve açıklamasını şöyle sürdürdü:

Doğu Perinçek de Kandil'e seslendi. Yani Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhur ittifakının örtülü ama kendi ifadeleriyle dümendeki ortağı.

Şimdi perde gerisinde Cumhur ittifakının bu konularda bir dizayn içinde oldukları anlaşılıyor. Birbirlerine eskiden karşıt olan gruplar dahi burada yeni bir çaba içine girdikleri gibi bir algı oluşuyor.

Yanlış olan bu ilkesiz siyasettir. Eğer böyle bir planlama içinde davranılmışsa bundan sonra da HDP'nin kapatılma davasında da aynı çizginin sürdürülmesi beklenir.

‘BAHÇELİ, İÇİŞLERİ BAKANINI TERS KÖŞE YAPIP O'NU AÇIKTA BIRAKTI’

Hem AKP'de, hem Cumhurbaşkanlığı kabinesinde ciddi savrulmalar olduğunu öne süren Davutoğlu şunları söyledi:

Düşünün ki Cumhurbaşkanı kabinesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HDP'yi ziyarete gitti, İçişleri Bakanı HDP'ye sert bir üslupla saldırdı. Yani İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı arasında hiç mi diyalog yok? Cumhurbaşkanı bunları çağırıp bir siyaset çerçevesinde ‘Sen şunu söyleyeceksin, sen de şunu yapacaksın' demiyor mu? Arada müthiş bir karşıtlık. Peki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HDP ile ilgili niye böyle bir çıkış yaptı, o da ilginç. Cumhur İttifakı'nın mekaniği-işleyişiyle ilgili. Çünkü bu çıkışın dozu en yüksek olduğu gün pazartesi hafta başı idi. Salı günü Bahçeli'nin grup toplantısı olacağını biliyor. Bahçeli'nin de muhtemelen bu HDP ziyaretine karşı çıkacağını ve sert bir dille konuşacağını düşündü ki bir ön alarak Bahçeli ye selam çakmış oldu. Ama Bahçeli, İçişleri Bakanını ters köşe yapıp O'nu açıkta bıraktı.”

‘NİYE TERÖRLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDESİN?' DİYE SORU SORMA SORUMLULUĞU VAR’

Adalet ve İçişleri bakanının neredeyse 180 derece zıt politikalar uygulaması ya da söylemesinin kabinedeki, AK Parti içindeki uyumsuzluğu gösterdiğini öne süren Davutoğlu şöyle dedi:

“Bazıları bunu bir fırsat olarak görüp Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Metiner, yeni bir çözüm süreci ihtimalinden bahsederken Süleyman Soylu, HDP'yi yine terörle işbirliği içinde gören bir tutum takındı. O zaman şu soru geliyor akla: İçişleri Bakanı Soylu, Adalet Bakanı Bozdağ, aynı kabinede oturuyorlar. Eğer HDP ile görüşmek terörle bir işbirliği ise o zaman Adalet Bakanı dönüp İçişleri Bakanı olarak ‘Niye terörle işbirliği içerisindesin?' diye soru sorma sorumluluğu var. Türkiye bu ilkesiz siyasetten çok çekti. Ümit ederiz seçim ortamına girerken bu konulardaki tutumlarında bir değişiklik olur ve kendileri dışında, kendilerinin doğru gördüğü tavırları başkaları yaptığında terörle işbirliği olarak yorumlamazlar.”(Kaynak)

Öne Çıkanlar