Davutoğlu'nun 'Hocaefendi' yanıtı: Ola ki insan hatayla şeydir

Davutoğlu'nun 'Hocaefendi' yanıtı: Ola ki insan hatayla şeydir
Fethullah Gülen'e 'Hocaefendi' dediği ses kaydı dinletilen Davutoğlu’nun verdiği cevap programın tamamı yayınlanınca ortaya çıktı. Davutoğlu, ‘O daha eski tarih olabilir, bakacağım. Ola ki insan hatayla, şeydir. Onu tekrar gözden geçireceğim’ dedi.

Artı Gerçek- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Youtube kanalı BabalaTV'de Oğuzhan Uğur'un "Mevzular Açık Mikrofon" programına konuk oldu. Davutoğlu’nun Fethullah Gülen’e ‘Hocaefendi’ diye bahsettiği ses kaydı gündem oldu. Programın tamamı yayınlanınca Davutoğlu’nun dinletilen kayıta verdiği cevap ortaya çıktı.

Davutoğlu'na Türkçe Olimpiyatları'nda Fethullah Gülen'den 'Hocaefendi' diye bahsettiğinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu "Sadece Türkçe öğreten öğretmenlere teşekkür ettim. Hocaefendi yok orada, ben ne konuştuğumu bilirim" diye yanıt verdi. Bunun üzerine başka bir izleyici Davutoğlu'nun Türkçe Olimpiyatları konuşmasında Gülen'e "Muhterem Hocaefendi" dediği anları dinletti.

‘ONU TEKRAR GÖZDEN GEÇİRECEĞİM’

Davutoğlu'nun ses kaydının dinletilmesi üzerine verdiği cevap programın tamamı yayınlanınca ortaya çıktı. Davutoğlu, "Bir kere o video ile ilgili tekrar bakacağım ama şunu söyleyeyim. O video, Türkçe Olimpiyatları'nda bana verdikleri Karamanoğlu Mehmet Bey Ödülü ile ilgili videodur. O daha eski tarih olabilir, bakacağım. Ola ki insan hatayla, şeydir... Onu tekrar gözden geçireceğim ama doğrudan destek anlamında o yıllarda -hemen hemen Türkiye'deki bütün siyasi partilerin genel olarak olumsuz bakmadığı bir dönemde, o günlerde dahi herhangi bir şekilde bu faaliyetlere fiili destek anlamında bir şeyim söz konusu olmadı."

‘AYRILDIĞI PARTİYE MEYDAN OKUYAN HERHANGİ BİR SİYASETÇİ VAR MI?’

Ses kaydı dinleten izleyicinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gerekirse muhalefeti de biz kurarız" sözlerini hatırlatması üzerine Davutoğlu şu yanıtı verdi:

"Demokrasi tarihimize bak. Kendi partisinde genel başkanlık, başbakanlık yaptıktan sonra o partiden ayrılıp o partiye meydan okuyan, onlarla yüzleşen, hesaplaşan ve bedel ödeyen başka herhangi bir siyasetçi var mı?"

‘KENDİ BULUNDUĞUM PARTİ İKTİDARDAYKEN ONA MEYDAN OKUYARAK ÇIKTIM’

İzleyicilerden "Var, Ecevit" sesleri gelince Davutoğlu "Böyle diyeceğini biliyordum. Rahmetli Ecevit 12 Eylül ihtilalinden sonra, bütün siyasi partiler kapatılıp, Cumhuriyet Halk Partisi de kapatıldıktan sonra Demokratik Sol Parti'yi kurdu. Rahmetli Ecevit, Demokratik Sol Parti'yi kurduğunda Cumhuriyet Halk Partisi yoktu, Halkçı Parti vardı, SODEP vardı. Ben ise kendi başında bulunduğum parti iktidardayken ona meydan okuyarak çıktım" dedi.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE KİMSENİN PİYONU OLMADIM’

"Onlara meydan okuyarak çıktım ve bunun bedelini ödedim" diyen Davutoğlu, "Hiçbir şekilde kimsenin piyonu olmadım. Olsaydım, şimdi birtakım kurullarda yüksek maaşlarla rahat bir hayat sürüyor olabilirdim. Bu meydan okuma dolayısıyla, sırf bana duyulan öfke sebebiyle bir üniversite kapatıldı. Bütün yakınlarım baskı altına alındı. 3 yıl boyu sizin de, çoğunuzun zihninde bir tortu halinde bulunan önyargıların oluşmasına sebep olacak şekilde bütün medya bize yasaklandı. Bu mücadeleyi verdim" ifadelerini kullandı.

‘YALNIZ BIRAKILDIM’

Davutoğlu programın devamında şunları söyledi:

"Hükümet kurmayla ilgili sıkıntılarımız var, mecliste çoğunluğumuz yok, Türkiye zor eşikten geçiyor. Ben çıktım balkon konuşması yaptım. Demokrasi kazandı dedim. Peki ne oldu o konuşmadan sonra? Hükümet kurmaya çalışıyoruz, MHP kategorik olarak reddetti, CHP ile ciddi çalışmalar yürüttük.

Biz o görüşmeleri yaparken Sayın Cumhurbaşkanı Rize'ye Yargıtay Danıştan Başkanları'nı götürüyor ve diyor ki sistem değişmiştir herkes bilmiş olsun. Ben başbakan olarak hükümet kurmaya çalışıyorum, fiilen bu çabalara karşı AK Parti içindeki adamlar imza toplayanlar başta Binali Yıldırım olmak üzere dertleri, yalnız bırakıldım.

BAHÇELİ, ‘DAVUTOĞLU TERÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR’ DEDİ

Hiçbir yerde devlet teammullerine ve demokratik hukuk devletine aykırı bir işe izin vermedim. Kanlı dönemin sorumluları terör örgütleridir onlarla ben mücadele ettim. 2019'da ben açıklama yaptım. Demokrasiye güveni sarsarsak terörle mücadele zaafa uğrar. Eğer belediye başkanları suç işlemiş iseler YSK neden aday yaptı. Sonra işlemişse, önce suç tescil edilsin.

Bunun üzerine Bahçeli, Davutoğlu terörle iş birliği yapıyor dedi. Erdoğan da sessiz kaldı. Ben mesaimi güney doğuda askerlerle geçirirken evinde dizi izlerken bizimle hükümet kurmaya destek olmadı dedim. Ankara'da oturduğun yerden ahkam keseceksin ve ben şehit uğurlayacağım.

‘BENİ GÖRÜŞMELERE GÖREVLENDİREN DE ERDOĞAN'DI’

Bununla uğraşırken Erdoğan Beştepe'de Binali Yıldırım ile birlikte beni kongrede devirmek için plan yapıyorlardı. O günlerde terörle mücadelede bizi yalnız bırakan Bahçeli de, beni genel başkanlıktan almak için çaba sarf eden Erdoğan, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve çevresi insan içine çıkamaması lazım. Terörle mücadeleden bahsetmemeleri lazım. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP MYK'sında çoğunluk CHP ile koalisyona yakındı. Beni görüşmelere görevlendiren de Erdoğan'dı...

Erdoğan ile tekrarlanan İstanbul seçimlerinde konuştum. Ramazan tebriği için aradım, eleştirdi. Destek istedi. Yanlış yaptınız yenilemekte böyle bir şeye destek veremem dedim.

Öne Çıkanlar