DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk: Kayyımlara her seçimde verdiğimiz cevabı yine vereceğiz

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk: Kayyımlara her seçimde verdiğimiz cevabı yine vereceğiz
DEM Parti'nin Diyarbakır Bağlar ilçesindeki seçim bürosu açılışında konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk, Seçim bizim bir amaç değildir bir araçtır dedi.

Rojhat ABİ


DİYARBAKIR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Örgütü, Bağlar ilçesinde seçim bürosunu açtı. Açılışa DEM Parti Diyarbakır Milletvekilleri Adalet Kaya, Berdan Öztürk ile Diyarbakır belediye eşbaşkan adayları, parti örgütleri, Barış Anneleri ve Diyarbakırlılar katıldı.

Açılışta halaylar ve zılgıtlar çekildi. Açılış öncesi seçim bürosu etrafında alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

BİZİM İÇİM SEÇİM AMAÇ DEĞİL SADECE BİR ARAÇTIR

Açılış konulmasını DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk yaptı. Konuşmasına başlamadan önce Diyarbakır Valiliği'ne ve Diyarbakır Emniyet Müdürlerine tepki gösterdi. Öztürk, "Biz burada sadece seçim büro açılışı yapıyoruz. Buradan faşist valiye emniyete iki lafım var. Bu kadar yığılmaya ne gerek var? Bu kadar memuru getirip bir açılışta abluka yapıyorsun. Valiliğe ve emniyet'e sesleniyorum burası Bağlar'dır, Bağlar Amed'dir, Amed de Kürdistan'dır bunu iyi bileceksiniz. Kayyımlara her seçimde verdiğimiz cevabı yine vereceğiz seçim her saman bizler için önemlidir. Halkın iradesi sandıkta ortaya çıkıyor. Seçim bizim bir amaç değildir bir araçtır. Halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Ne olursa olsun bilinsin biz sistem partisi ddeğiliz. Sisteme karşı yüz yıldır Kürt ve Kürdistan halkı mücadele ediyor. Neden mücadele ediyor? Tabiki özgür bir Kürdistan için. Ve bu mücadelemizde kadınlar her daim öncü olmuştur. Kobanê' de Arin Mirkan unutulmasın. Kürt halk önderi 25 yıldır tecrittedit unutulmasın. Kürdistan halkının özgürlüğü Ortadoğu’nun özgürlüğüdür" diyerek konuştu.

HALKIMIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GİBİ ÇALIŞMALIDIR

Ardından söz alan DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Hatun, bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün, kapısında bulunan ve üzerinde 'DEM' kısaltmasının yer aldığı logoyu, 'EGM' kısaltması olan logo ile değiştirmesine değindi. Doğan, "korkumuzdan Emniyet Müdürlüğü'nün ismini değiştirdiler. Kormaya devam etsinler. Geliyoruz. Kayyımlara hakettiklerini irademiz ile cevap vereceğiz. Çıkarlarımız için belediyeyi istemiyoruz. Bu halk için buradayız. Dört tarafımız abluka altında olmasına rağmen halkımız burada bizimledir. Buradan tüm halkımıza çağrımızdır; herkes bulunduğu kentte bir belediye başkan adayı gibi seçim çalışması yürütmelidir. Çalışmalara katılmalıdır " dedi.

Öne Çıkanlar