DEM Parti Diyarbakır'da üç ilçede ilk tur, 12 ilçede ikinci tur ön seçimi yapılacak

DEM Parti, adaylarını ön seçimle belirliyor. Üç ilçede dün iptal edilen seçimler de bugün yapıldı. Delegeler ön seçimleri Artı Gerçek'e değerlendirdi.

Rojhat ABİ


DİYARBAKIR - DEM Parti, büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları ile ilçe belediye meclis üyelerini belirlemek için ön seçim yaptı. Diyarbakır'ın Yenişehir, Sur, Bağlar, Hazro, Dicle, Çınar Kocaköy, Lice, Eğil, Kulp, Hani ve Ergani ilçelerinde dün yapılan seçimlerde 50+1 sağlanamadığı için bugün ön seçimin ikinci turu yapılacak. Kayapınar, Bismil ve Silvan ilçelerinde ise dün iptal edilen seçim bugün başladı. Çermik ve Çüngüş ilçelerinde ise adaylar merkezi komisyon tarafından belirlenecek.

KAYAPINAR'DA 4 BİN DELEGE OY KULLANDI

Kayapınar ilçesinde dün teknik nedenlerle ertelenen seçimler bugün Ayaz Elgance Düğün Salonu'nda yapıldı. 24 sandıkta 4 bin 500 delegeyle oy kullandı. Seçimi DEM Parti milletvekilleri Ali Bozan ve Sabahat Erdoğan Sarıtaş takip etti.

SİLVAN VE BİSMİL'DE SEÇİM İKİNCİ TUR'A KALDI

DEM Parti'nin Silvanda yaptığı ön seçimde saat 18.00'da, Bismil'de 20.00'da, Kayapınarda'da 20.05 itibariyle oy kullanma işlemi tamamlandı ve oy sayımına başlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye eş başkanlıkları ile meclis üyelikleri için 50+1 sağlanırsa adaylar belirlenmiş olacak. Sağlanamazsa ikinci tur seçim yapılacak.

Diyarbakır'ın Bismil ve Silvan ilçelerinde oy sayımı tamamlandı. İki ilçede de seçimler ikinci tura kaldı. Kayapınar'da ise oy sayımı devam ediyor.

SARITAŞ: HALKIN İLGİSİ YOĞUN

Artı Gerçek’e konuşan DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, "28 Mayıs seçimlerinden sonra yapılan halk toplantılarında gelen eleştiriler, özeleştiriler ve halkın önerilerinin pratik halidir ön seçimler. Açıkçası çok yoğun, heyecanlı bir katılım var. Partiye olan güvenin ne kadar arttığını ve bunun ne kadar sağlıklı bir şey olduğunu halk da biliyor. Zorlukları ilk olması hasebiyle. Biz de tecrübesiziz, halk da heyecanlı. Beni de motive eden bu kadar ilginin olması ve halkın iradenin sandığa yansımasıdır" dedi.

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş

'ÖN SEÇİMİ DOĞRU BULUYORUZ'

DEM Parti delegeleri de ön seçimleri Artı Gerçek'e değerlendirdi. Delegelerden Kudret Kaya, “Oyumu verdim. Partinin ön seçim uygulamasını doğru buluyoruz. Sevinçliyiz. Hangi adayımız seçilirse de aynıdır bizim için. Seçilen adayın bu davaya layık olmasını istiyoruz. Seçilene de başarılar dilerim. Halkına layık olsunlar. Halk nasıl seçerse öyle de indirir. Tüm çalışmalarında da başarılar diliyorum. Halkın iradesi seçimini yapıyor" diye konuştu.

Kudret Kaya

'BELEDİYELERİMİZDEN HİZMET İSTİYORUZ'

Delege Ekrem Yağız, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, diğer belediyelerde de güzel bir hizmet ve belediyecilik istiyoruz. Biz de belediyelerden gelmişiz, ne olduğunu biliriz. Nasıl yapılacağını halkımız da merak ediyor. Partimiz umarım önde olur. Amacımız hizmet etmektir" dedi.

Ekrem Yağız

'ÖRNEK BELEDİYELER OLSUNLAR'

Engelli delegelerden Pervin Yağan, "Bu ön seçimler bizim için çok önemli. İlçemizi yönetebilecek adayımızı seçmemiz gerekiyor. Seçilecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Halk olarak da onlardan güzel bir hizmet bekliyorum. Örnek bir belediyeci olsunlar. Bunu bekliyoruz" diye konuştu.

Pervin Yağan

'HALK ODAKLI, MÜCADELE EDEN BELEDİYE TALEP EDİYORUZ'

Delegelerden Cafer Bala ise "Demokratik ve özerk bir seçim olduğuna inanıyorum. Daha halk odaklı ve mücadele eden bir belediye işleyişi talep ediyoruz. Adaylarımız hepsi halkın seçtiği, belirlediği; bizim de tanıdığımız adaylardır. Adayların da daha iyi çalışma yürütmelerini talep ediyoruz" dedi.

Cafer Bala

(ARTI GERÇEK)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar