DEM Parti Erzurum adayı Gülderen Varlı: 'Eşbaşkanlık sistemiyle kadının rengini kente taşıyacağız'

DEM Parti Erzurum adayı Gülderen Varlı: 'Eşbaşkanlık sistemiyle kadının rengini kente taşıyacağız'
DEM Parti Van milletvekili Gülderen Varlı, partisinin Erzurum Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı oldu. Artı Gerçek'e konuşan Varlı, tüm kesimlerin sorunlarına kulak vereceklerini söyledi, "Eşbaşkanlık sistemiyle kadının rengini kente taşıyacağız" dedi.

Şenol BALI


VAN - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Erzurum Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı için Van milletvekili Gülderen Varlı ve iş insanı Metin Gözmen’i aday gösterdi. Gülderen Varlı, seçim çalışmalarını ve projelerini Artı Gerçek'e anlattı.

Adaylığının partisinin ve kent halkının talep ve önerileri doğrultusunda geliştiğini belirten Varlı, geçtiğimiz yıllarda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM üyeliği sırasında kente çalışmalar yaptığını hatırlattı. Kentin çoğulcu yapısına dikkat çeken Varlı şunları söyledi:

"Erzurum halkını tanıyan, kadının ve gencin sorunlarını bilen, kentin ekonomik toplumsal ve coğrafik sorunlarına yabancı olmayan bir yerden bu görevi aldım. Birçok etnisitenin yaşadığı bir yer. Medine Sözleşmesi’nde olduğu gibi birçok halkın bir arada yaşadığı ve kendini yönetim süreçlerinde ifade edebileceği bir yer. Medine Sözleşmesi’nin hayat bulabileceği yerlerden biri. Tam bir dil ve kültür mozaiği. Elbette sistematik olarak Türk olgusunun öne çıkarıldığı bir Erzurum gerçekliği de var. Ancak halklarla konuştuğumuzda halkın vicdan ve iradesi, bir etnisitenin öne çıkarılmasından çok kentin çoğulcu tarafını öne çıkarıyor."

'ERZURUM'DA YEREL YÖNETİMLERDE KADINI GÖRMEK ZOR'

Kadınların kentte görünür olmadığına dikkat çeken Varlı, "Yerel yönetimlerde kadını görmek zor. Bugüne kadar yerel yönetimlerde yer almamış kadınların bu yönlü beklentisi var. Oradaki kadınların, 'yönetimde kadınlar olsun' şeklinde bir hayali var. Biz de eşbaşkanlık sistemimizle kadının fikrini, rengini ve estetiğini kente taşıyacağız. Kadın aklının kente yansıması lazım" dedi.

'BÜYÜKŞEHİR İÇİN İDDİAMIZ KAZANMAK, İLÇE SAYIMIZI DA ARTTIRACAĞIZ'

Karaçoban, Tekman ve Karayazı gibi daha önce kazandıkları ancak kayyım atanan ilçeleri daha büyük farkla geri alacaklarını vurgulayan Varlı, Erzurum Büyükşehir Belediyesini kazanmakta iddialı olduklarını söyledi. Varlı, "Kayyımların gasp ettiği ilçeleri daha güçlü bir farkla geri alarak halka teslim edeceğiz. Hınıs gibi güçlü olduğumuz ilçelerde de kazanmaya çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi için de iddiamız kazanmak. Kesinlikle sadece oy korumak veya arttırmak için gitmiyoruz. Güçlü bir şekilde kazanarak DEM Parti belediyeciliğini kente taşıyacağız" diye konuştu.

'TARIM, HAYVANCILIK VE TURİZM GERİLİYOR, GÖÇ SÜRÜYOR'

Kentin sorunlarına değinen Varlı, belediyenin hizmet üretemediğini dile getirdi. Varlı, "Halkçı bir belediyecilik uygulamamış iktidar, kendisini ve çevresini gözettiği bir anlayışla hareket etmiş. İlçeler arası hizmet eşitsizliği de var. Bunların önüne geçeceğiz. Bunun dışında tarım ve hayvancılık geriliyor. Yakın döneme kadar et ve süt deposu olan kent, yanlış politikalar sonucu göç vermeye devam ediyor. Kış turizmi de geriliyor. Ekonomik sorunlar almış başını gidiyor. Kentin sorunlarını, partimizin siyaseti doğrultusunda bir bir çözüme kavuşturacağız" dedi.

Gülderen Varlı

'TÜM KESİMLERİN SORUNLARINA KULAK VERECEĞİZ'

Kentteki halkları kapı kapı ziyaret edeceklerini söyleyen Varlı, "Tüm kesimlerin sorun ve taleplerine kulak vereceğiz. Halkın kendini tüm renkleri ile görebileceği bir yönetim pratiği ortaya koyacağız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar