DEM Parti Esenyurt ilçe eşbaşkanları tahliye oldu
DEM Parti Esenyurt İlçe Eşbaşkanları Abdullah Arınan ile Rojda Yılmaz, haklarında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildiler.
![DEM Parti Esenyurt ilçe eşbaşkanları tahliye oldu](https://image.artigercek.com/rcman/Cw1280h720q95gc/storage/files/images/2025/02/06/dem-parti-esenyurt-ilce-esbaskanlari-tahliye-oldu-lypi.jpg)
Artı Gerçek - DEM Parti Esenyurt İlçe Eş Başkanları Abdullah Arınan ile Rojda Yılmaz hakkında, "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Tutuklu yargılanan Abdullah Arınan ile Rojda Yılmaz, bulundukları cezaevlerinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Duruşmada Yılmaz ve Arınan tahliyelerini talep etti.
Cumhuriyet'in haberine göre duruşma savcısı, Arınan ile Yılmaz'ın, iddianamede belirtilen suçlamalardan cezalandırılmalarını ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, Abdullah Arınan ile Rojda Yılmaz'ın tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.
Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 6 Mayıs'a erteledi.
NE OLMUŞTU?
DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasına polis tarafından baskın düzenlendi. Eşbaşkanlar Rojda Yılmaz ile Abdullah Arınan ise ifade vermeye gittikleri
DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasına 18 Kasım'da polis tarafından baskın düzenlendi. İlçe binasına partililere haber vermeden giren polis, kapının kilidini yerinden sökerek binaya girdi.
Baskının ardından DEM Parti Esenyurt İlçe Eşbaşkanları Rojda Yılmaz ile Abdullah Arınan, Fatih’te bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı.
Emniyet'e giden eşbaşkanların ifadeleri alınmayarak gözaltına alındı ve 21 Kasım'da haklarında tutuklama kararı verildi. (HABER MERKEZİ)