DEM Parti Kars Belediye eşbaşkan adayları: 'Demokratik belediyeciliği inşa etmeye geliyoruz'

DEM Parti Kars Belediye eşbaşkan adayları: 'Demokratik belediyeciliği inşa etmeye geliyoruz'
DEM Parti Kars Belediye Eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman ile Kenan Karahancı gazetecilerle bir araya geldi. Duran, "Kars'ta demokratik belediyeciliği inşa etmeye geliyoruz." dedi. Karahancı da kentteki evlere ücretsiz deprem testi yapılacağını söyledi.

Selda MANDUZ


KARS - DEM Parti'nin Kars Belediye Eşbaşkan adayları Arzu Şavaş Derman ile Kenan Karahancı, Kars Cıty Otelde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Kars’ın sorunlarına değinen Savaş ve Karahancı, kayyım politikalarına tepki gösterdi.

Belediye Eşbaşkan adayı Arzu Savaş Derman seçimlerde iddialı olduklarını belirtti ve şöyle konuştu:

"Bizler Kars'ta demokratik belediyeciliği inşa etmeye geliyoruz. Belediyeler demokrasisinin beşiğidir. Biz bu konuda çok iddialıyız. Kars’ta söz, yetki ve karar alma süreçlerimize halkımızı katacağız. El birliği, ortak akıl ve sevgi ile bütün sorunlara çözüm üreteceğiz. Ötekileştirmeden ‘sevgide özgürlük, saygıda mecburiyet’ ilkesini hayata geçireceğiz. Çocukların saf temizliğini, kadınların şefkatini, gençlerin dinamik enerjisini, yaşlılarımızın tecrübelerini dikkate alarak bütün Kars halkının mutluluğunu ve huzurunu esas alacağız"

'KAYYIM KARS HALKINA HAKSIZLIK YAPTI'

Kayyım yönetimini eleştiren Derman, "Bir önceki yönetimde hukuksuz olarak atanan kayyım, Kars halkına ciddi bir haksızlık yapmıştır. Halkın iradesini kanunsuz bir şekilde yaklaşılmıştır. Kars tarihi bir şehirdir. Farklılıklar bir arada, kardeşçe günümüze kadar gelmiştir. Kürt, Türk, Terekeme, Ermeni ve Azerilerin din, dil, ırk ve kültürlerine dair ayrımcılık olmayacaktır. Çünkü bizim partimiz ademi merkeziyetçiliği benimsiyor. Biz insanı merkezimize alıyoruz" diye konuştu.

NAZIM HİKMET'İN DİZELERİYLE SESLENDİ

Kars halkından destek isteyen Derman, Nazım Hikmet’in" Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" dizelerine atıf yaptı. Duran, "Kars’ta özgünlüklerimizle bir ağaç gibi tek ve hür, halk ormanı gibi kardeşçe yaşamasını biz sağlayacağız. Kars halkının bize yeniden güvenmesini bekliyoruz" dedi.
'ŞEHİR MERKEZİNDEKİ BİNALARA ÜCRETSİZ DEPREM TESTİ YAPTIRACAĞIZ'

Konuşmasına 6 Şubat Maraş depremlerinde ölenleri anarak başlayan Eşbaşkan adayı Kenan Karahanacı da "6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Depremde sorumlu olanların sorumluluklarını yerine getirmesini hâlâ bekliyoruz” diye konuştu. Kars’ın deprem kuşağında olduğunu anımsatan Karahancı, "Kars ikinci dereceden deprem kuşağında bir kent. Belediyemizi tekrar aldığımızda şehir merkezinde binalara ücretsiz deprem testi yaptıracağız" vaadinde bulundu.

KARS'IN ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI

Karahancı, Kars'ın su, temizlik, çöp, yol ve kaldırım, otopark ve imar sorununun acilen çözülmesi gerektiğini söyledi. DEM Parti Eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman ile Kenan Karahancı, önümüzdeki günlerde projelerini halkla paylaşacak.

Öne Çıkanlar