DEM Parti Kayapınar Seçim Bürosunu açtı, Doğan Hatun, 'Kayyımlardan tek tek hesap soracağız' dedi

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde seçim bürosu açılışında konuşan DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Hatun, "Kayyımlardan tek tek hesap soracağız" dedi.

Rojhat ABİ


DİYARBAKIR - DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü yerel seçimler kapsamında Kayapınar ilçesinde seçim bürosunu açtı. Açılışa DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanları Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, DBP Diyarbakır il Eşbaşkanları Sultan Yaray ve Mehmet Şirin Gürbüz, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Hatun, DEM Parti Kayapınar Belediyesi Eşbaşkan adayları Berivan Gülşen Sincar ile Cengiz Dündar, parti örgütleri, Barış Anneleri ve Diyarbakırlılar katıldı.

POLİS, KONUŞMALARA ANONSLARLA MÜDAHALE ETTİ

Açılışta halaylar ve zılgıtlar çekildi. Açılış öncesi seçim bürosu etrafında alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Polis, konuşmalar sırasında sık sık anonsla müdahale etti.

'İRADEMİZE SINIR KOYAMAZSINIZ'

DEM Parti Kayapınar Belediyesi Eşbaşkan adayı Berivan Gülşen Sincar, şunları söyledi:

"Yıllardır gaspa sömürüye ve talana dayanan egemen ideoloji, başımızda ceberrut devlet aygıtı olan kayyımlar ile irademiz gasp ediliyor. Seçim sürecinde görüyoruz ki tüm çağrılarımıza karşı seçim bürolarımızı kuşatanlar var. Asker, polis seçmen taşıması yapılıyor. Bizim irademize sınır koyamazsınız. Biz direnen bir iradeye sahibiz. İstediğiniz kadar oy taşıyın. Bizler mücadelemizle 31 Mart'ta çok büyük bir tokat atacağız."

Berivan Gülşen Sincar

'BELEDİYENİN TÜM İMKÂNLARINI KENDİ ÇIKARLARI İÇİN ÇALDILAR'

Kayyım politikalarını eleştiren DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Hatun da şunları söyledi:

"Bu süreç sadece devletin zulmü ile sürmüyor. Bizler daha çok başkaldırmalıyız. Şehir dışında olan seçmenlerimiz bize başvursun. Asker ve polis seçmenlere iyi cevap vermeliyiz. Kentimizde yönetim bizde olduğu zaman kültür ve sanat kurumlarımızın sayısı artıyordu. Kayyım ise bir kaldırımı bile tamir edemiyor. Belediyenin tüm imkânlarını kendi çıkarlarını için çaldılar. Etrafındakileri de biliyoruz. 17 ilçemizin tamamı cemaatlere peşkeş çekildi. Bunları tek tek burunlarından getireceğiz. Hepsinden hesap soracağız."

Doğan Hatun

'TANKLA TOPLA BU HALKI YENEMEZSİNİZ'

DEM Parti Diyarbakır İl Eşbakanı Abbas Şahin ise şöyle konuştu:

"Bir ülke düşünün ki bir halkı yok etmek için tankla topla uğraşsın ama başarısız olsun. Zira iradesi çelik gibi bir halk gerçekliği var. Sayın Abdulah Öcalan öncülüğünde barış fikri ortaya çıktı. Kentler yıkıldı, halkımız yerinden yurdundan edildi. Sonra darbe süreci yaşandı. Ve bu darbe cemaatlere karşı değildi, Kürtlere ve Kürdistan'a karşıydı. Yüzbinlerce insana soruşturma açıldı. Kürt halkının iradesinin önüne geçmeye çalıştılar. Sizler tankınız toplarınız ve hukukunuzla bu halkı yenemezsiniz. Halkımız 31 Mart'a yapacağı seçimde kendi iradesini seçecektir. Zaman çalışma zamanıdır. Kapı kapı dolaşmalı ve çalışmalıyız."

Abbas Şahin

Konuşmaların ardından Barış Anneleri seçim bürosunu açtı. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar