DEM Parti Milletvekili Berdan Öztürk'e 6 yıl hapis cezası verildi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk’e Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 6 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

DEM Parti Milletvekili Berdan Öztürk'e 6 yıl hapis cezası verildi

Artı Gerçek- Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016'da başlatılan soruşturma kapsamında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın karar duruşması dün (17 Ekim) görüldü. Duruşmaya DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk katılmazken, avukatı duruşmada hazır bulundu.

Dosya hakkında karar veren mahkeme heyeti, DEM Parti Milletvekili Berdan Öztürk hakkında 'örgüte yardım' suçlamasından 4 yıl 6 ay, 'örgüt propagandası' suçlamasından ise 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

SAKIK: ORTAK GELECEĞE BU ŞEKİLDE Mİ ULAŞACAĞIZ

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık karara tepki gösterdi.

X hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Sakık şöyle dedi:

“Bugün Ağrı’da, bu kentin vicdanı olmuş; yıllardır demokratik siyaset içinde yer alan, herkesin tanıdığı ve sevdiği, çoğu yaşlı ve hasta 16 arkadaşımıza 40, 30, 24 yıl gibi ağır cezalar verildi. Ki bunlardan biri DEM Parti Milletvekili Berdan Öztürk.

Bu insanlar eline silah almamış; fikirleriyle, sözleriyle mücadele etmiş insanlardır. Birlikte yaşama iradesine, ortak geleceğe bu şekilde mi ulaşacağız? Bir yandan barış, kardeşlik, yeni anayasa söylemleri yükselirken; diğer yandan siyaset yapan insanlara bu kadar ağır cezalar vermek, hangi adalet anlayışına, hangi vicdana sığıyor?”

dem parti berdan öztürk ceza hapis Sırrı Sakık ağrı