DEM Parti'den 'İstanbul için başvuru yapılmadı' iddiasına yalanlama: Başvurumuzu zamanında yaptık

DEM Parti'den 'İstanbul için başvuru yapılmadı' iddiasına yalanlama: Başvurumuzu zamanında yaptık
DEM Parti'den yapılan açıklamada, İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Cepni'nin başvurusunun yapılmadığına ilişkin iddia yalanlandı. Açıklamada "Başvurumuzu zamanında yaptık, spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Artı Gerçek - 31 Mart yerel seçimleri için partilerin belirledikleri aday listelerini seçim kurullarına teslim etme süresi sona erdi. Sürenin dolmasının hemen ardından DEM Parti'nin İstanbul adayları olan Meral Danış Beştaş ve Murat Cepni'nin başvurusunun yapılmadığı iddiası bazı basın organlarında yayınlandı. DEM Parti'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile bu iddia yalanlandı.

Açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." denildi.

DEM Parti'nin basın grubunda da, gazeteciler adaylık başvurusunun yapıldığı konusunda bilgilendirildi.

Öte yandan DEM Parti'nin İstanbul adaylarının listesini İl Seçim Kurulu'na geç verdiği iddialarının ardından, DEM Parti avukatları İl Seçim Kurulu'na geldi. İl Seçim Kurulu'nda yapılan görüşmelerin ardından avukatlar İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. Gazetecilerin, "Başvurunuz kabul edildi mi?" sorusu üzerine avukatlar, "Kabul edildi bir problem yok. Başvuru süresinde hiçbir problem yok" dedi.

TEMELLİ: YOLDA BİR KAZA OLDU, O YÜZDEN GECİKME OLDU

DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli, son olarak TBMM kulisinde olayla ilgili olarak Habertürk'ten Mahir Kılıç'a kısa bir değerlendirmede bulundu. Temelli, "Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş kala arkadaşlarımız oradaymış. Şu anda itirazlarımız devam ediyor, niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Temelli şöyle konuştu:

"Başvuru 16.55'te yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor, onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor. Biraz geç kalmışız bir trafik meselesi nedeniyle. Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş kala arkadaşlarımız oradaymış. Şu anda itirazlarımız devam ediyor, niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey yok. Sonuçta beşe kadar süre vermişler biraz gecikmeli dikkate alması lazım 16.55'te arkadaşlarımız binaya girmişler. Şu anda net bilgiyi biz de alamıyoruz. İstanbul’da itirazımız devam ediyor.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar