DEM Parti Urfa adayı Erkmen: Halfeti'de bir daireye 100 seçmen taşımışlar

DEM Parti Urfa adayı Erkmen: Halfeti'de bir daireye 100 seçmen taşımışlar
DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen, Halfeti'ye çevre il ve ilçelerden seçmen taşındığını söyledi. Erkmen, "Halfeti'de bir dairede yüz kişi var. Biz o evinde önünde oturacağız, gerekirse çadır kuracağız" dedi.

Ali GÜZEL


URFA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Büyükşehir ve ilçe belediyeleri eşbaşkan adayları, basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

'URFA HALKI EĞİTİMDEN SAĞLIĞA EN DİBİ YAŞIYOR'

DEM Parti Urfa İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili toplantıda yaptığı konuşmada; savaş, şiddet, yoksulluk, göç ve ekolojik kıyım gibi sorunların halka dayatıldığını söyledi.

Karakeçili, şu değerlendirmede bulundu: "Urfa halkı, enlerin olumsuzunu en yüksekte, en olumlularını da en dipte yaşayan halk. Yoksulluğun en yoğun yaşadığı kentlerden biri. Eğitime, sağlığa bir bütün olarak yönetimin Urfa'ya dayattığı politikaların en dibini yaşayan bir halkız. Bu kabulleneceğimiz bir durum değil. Bunun siyaseten de mücadelesini yerel yönetimlerde, yani önümüzdeki 31 Mart'a kadar hep beraber yürüteceğiz. Bunun çözümü yerelde ve yerinde yönetimdir. Halklar, kendi yerellerinde ve kendi özgürlüğünde örgütlenerek, bir bütün olarak egemenlikçi, üniter yapıya karşı mücadelesini büyüterek ve mücadeleyi her alana yayarak bu sorunların hakkından gelmektir. Yerel yönetimler adı üstünde yani halkın malı olan ve halkın sahibi olduğu belediyecilik anlayışı. Şu anda maalesef egemenlikçi bir tarzla yönetilmektedir. Halkın malını halka geri iade etmek için bunun mücadelesinin burada startını vermek istiyoruz."

'GÖREVİ HALKIMIZLA BERABER YÜRÜTECEĞİZ'

İktidarın yönetim biçimini eleştiren DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen ise "Merkezi otoriteye bağlı, kişinin iki dudağı arasındaki bir yönetimi esas alan yerel yönetimler var. Bizim yerel yönetim anlayışımız; yerelden yönetimin güçlendirilmesi ve yalnız bizim meclis üyelerimizle ya da belediye eş başkanlarımızla değil, tüm sivil toplum örgütleriyle ortak karara dönüştürerek yapılacak hizmetlerin belirlenmesidir. Dolayısıyla muhtarlarımız, meslek odalarımız, demokratik kitle örgütlerinin tümü bu ülkenin ve Urfa'nın yönetiminde birinci derecede söz sahibidirler. Biz, bu görevi halkımızla birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.

'KAYYIM ATAMASINI KABUL ETMİYORUZ, ETMEYECEĞİZ'

Kayyum atamalarını eleştiren Erkmen, şöyle devam etti:

"Yüz yıllık cumhuriyet devleti içerisinde halen oy kullanma hakkını bölgedeki insana reva görmeyen, boşa çıkaran, demokrasiden uzak bir anlayışın kararlarına bizim uymamız beklenmemelidir. HDP olarak 65'e yakın belediye aldık. HDP halkın kendisidir. Biz, zorla gelmedik. Kendilerinin yaptığı gibi sahte oylarla, jandarmasıyla, emniyetiyle devlet imkânlarını seferber ederek gelmedik. Halfeti'de üniformalı insanların oy kullanmasıyla gelmedik. Biz, halkın özgür iradesiyle geldik halkın temsilcisi olarak geldik. Bizi ve irademizi yok sayan, sandığı bize çok gören anlayışı kesinlikle reddediyoruz. Kayyım atamasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz."

'HALFETİ'YE ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN SEÇMEN TAŞINMIŞ'

Halfeti'ye çevre il ve ilçelerden seçmen taşındığını söyleyen Erkmen, "Halfeti'de hangi dairede ve nerede kim, nereden yazılmış, hepsi elimizde tespitlidir. Ağırlıklı Adıyaman, Harran ve Akçakale'den getirilmiş. Bir dairede yüz kişi var. Kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz, Biz o evinde önünde oturacağız, gerekirse çadır kuracağız. Onu evinde barındıran, evinde ikametini sağlayan bu işin sorumlusudur" uyarısında bulundu.

'URFA BETON ŞEHRİNE DÖNÜŞMÜŞ'

Urfa'nın nefes alınamayacak kadar betonlaştığını dile getiren DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Gülşen Özer de "Bugün Urfa meydanlarıyla anılıyor ama Urfa'da bir meydan yok. Urfa, beton şehrine dönüşmüş. Bu şehir nasıl daha yaşanabilir, nasıl bu meydanlar açılır, Urfa bir su ve tarım şehri iken nasıl bu kadar betonlaşma oluştu, tüm bunların üzerine projelerimizi oluşturacağız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar