DEM Partili Koçyiğit Artı Gerçek'e değerlendirdi: 'Seçmen kütüklerine bakıyoruz hiçbiri Karslı değil'

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars'a dışarıdan çok sayıda seçmenin taşındığını, dışarıdan getirilen seçmenlere özel sandık açıldığını anlattı. Koçyiğit, sandıklara sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Selda MANDUZ


KARS - Kars'ta taşıma seçmenlere dikkat çeken DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Kars'ta da aslında bu taşımalı seçmenlerin en fazla getirildiği yerlerden birisi. Kentte iki gündür aslında hareketliliği fark ediyoruz. Tur otobüsleriyle çok sayıda askerin, polisin, güvenlik gücünün buraya getirildiği, yurtlara yerleştirildiği bilgisi bizde mevcuttu. Zaten bugün de okullara gittiğimizde aslında çok açık ve net bir şekilde halkın iradesini gasp etmeye çalışan bir tabloyla karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

'DIŞARIDAN GETİRİLEN SEÇMENLERE ÖZEL SANDIK AÇILDI'

Dışarıdan getirilen seçmenler için sandık açıldığını, kütüklerde Karslı olmayan kişilerin olduğunu vurgulayan Koçyiğit, şöyle devam etti:

"Özellikle Atatürk İlkokulu'nda ve birkaç okulda daha dışarıdan getirilen seçmenlere özel sandık açıldığını gördük. Yani daha önce orada olan sandıklara ek sandıklar açıldığını gördük. Seçmen kütüklerine baktığımız zaman hiçbirinin Karslı olmadığını görüyoruz ve bunlar dışarıdan getirdiler. Özel olarak getirdiler. Kars halkının iradesini gasp etmek üzerine getirildiler. Doğal olarak biz de bunu kamuoyuna duyurmak, Kars halkına duyurmayı, görev birlik buradan bir kez daha şunu söylemek istiyoruz: Bu insanlar yarın çıkıp gidecekler ama Karslılar burada yaşamaya devam edecek ve onların kaderine dışarıdan getirilenler belirleyecek, belirlemiş olacak."

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM'

Kars halkına çağrıda bulunan Koçyiğit, "Kars halkına bir kez daha aslında buradan çağrı yapmak istiyoruz: Gelin bu hukuksuzluğa hep beraber geçit vermeyelim. Kars halkı kimi seçiyorsa başımız gözümüz üzerine. Kars halkının iradesi sandığa yansısın, Kars kazansın istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu nedenle de bütün halkımızın da sandığa gitmesi ve sandıklara sahip çıkması çağrısında yenilemek istiyorum" dedi.

Öne Çıkanlar