DEM Parti'nin Urfa'daki kongre süreci yarın Bozova'da başlayacak

DEM Parti'nin Urfa'daki kongre süreci yarın Bozova'da başlayacak
Urfa'da tüm ilçelerde kongre kararı alan DEM Parti, ilk kongresini yarın Bozova'da yapacak. DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, eylül sonuna kadar kongre sürecini bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ali GÜZEL


URFA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa İl Örgütü'nün 'Şimdi mücadeleyi büyütme ve başarıyla taçlandırma zamanı' çağrısıyla duyurduğu Urfa'daki ilçe kongreleri başlıyor.

Ağustos ayının ilk haftasında alınan kararın ardından kongre süreci yarın (24 Ağustos) Bozova ilçesinde başlayacak. DEM Parti 1. Olağanüstü Bozova İlçe Kongresi, saat 10.30'da Bozova Belediyesi Çok Amaçlı Sinema Salonunda düzenlenecek. Kongre, 'Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız, şimdi örgütlenme zamanı' şiarıyla düzenlenecek.

'YENİ BİR KAN, YENİ BİR HEYECAN'

karakecili.jpg

Artı Gerçek'e konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, kongre sürecine ilişkin şunları söyledi:

"Bozova ilçemizin kongresi, DEM Parti Urfa İl Örgütü olarak tüm ilçelerde aldığımız kongre kararlarının ilki ve dolayısıyla kongrelerin startı olacak. 7 Eylül'de Viranşehir, 8 Eylül'de Siverek ve sonraki her hafta sonu iki ilçede kongre yapıp eylül ayının sonuna kadar süreci bitirmeyi hedefliyoruz. Elbette bu kongre kararları yeni bir kan, yeni bir heyecan ve örgütleme seferberliği doğrultusunda alındı. Urfa ilimizde öncelikle halkımız ve mevcut ilçe örgütlerimizde çalışan tüm arkadaşların emeği ile kazanılan yedi belediyede, Urfa siyasetinde iddialı olduğumuzu ve iktidara aday en güçlü parti olduğumuzu açığa çıkarmıştır."

'İL DÜZEYİNDE KONGRE GÜNDEMİMİZ YOK'

Gündemlerinde şimdilik il kongresi olmadığının bilgisini veren Karakeçili, "Örgütlerimizi nitel ve nicel olarak en güçlü şekilde örgütleyecek yönetimleri kuracağız. Bu direngen potansiyelin tabanımızda olduğunu biliyoruz. Şimdilik il düzeyinde herhangi bir kongre gündemimiz yok ama genel merkezimizin inisiyatifinde olan kongre kararı elbette alınabilir" ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ URFA'NIN YEDİ İLÇESİNDE SEÇİMİ KAZANDI

DEM Parti, son yerel seçimlerde Urfa'nın 13 ilçesinden Bozova, Birecik, Ceylanpınar, Hilvan, Suruç, Siverek ve Viranşehir'de seçimi kazandı. DEM Parti'nin oylarıyla seçildikten sonra 29 Nisan'da istifa eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit ise 14 Ağustos'ta AKP'ye geçti.

Öne Çıkanlar