Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı devam edecektir

MHP lideri Devlet Bahçeli, bayram sabahı MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret ederek, Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini söyledi. Bahçeli, “MHP her türlü sorumluluğu, her türlü fedakarlığı yaparak yoluna devam edecektir” dedi.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Bahçeli, "Cumhur İttifakı devam edecektir, bizde çatlama olmaz" dedi.

MHP’nin Erdoğan’ın arkasında olduğunu söyleyen Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

"Yapısal reformların gerçekleşeceği, kurumsal yapının yerleşeceği, demokratik yaklaşımların daha da gelişeceği bir ortam milletin huzurunda bulunurken 'hükümet çatlayacak' gibi milleti karamsarlığa iten, geçim pahalılığından, hayat pahalılığından bahsediyorlar; ama toplumda hayatı zehirlemekten bir türlü vazgeçemiyorlar. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanının kararlı, tutumu, Cumhur İttifakı'nın birleşenlerinin uyumlu çalışmaları ve millet için her türlü fedakarlığa hazır olmaları gelecek için Türkiye'nin önemli meselelerinin çözümünde de çok büyük bir program hayata geçirecektir. O bakımdan ümitliyiz, güvenliyiz.

'KAYA GİBİ CUMHUR İTTİFAKI'YIZ'

Cumhur İttifakı devam edecektir; bizde çatlama olmaz, biz ne kerpiçiz, ne toprağız, kaya gibi Cumhur İttifakı'yız. Kayaların parçalanması gürültülü olur; fakat sonuç vermez. Siyasilerin kaynaşmada, anlaşmada, barışmada samimi olmaları ve milletin huzurunu bozacak her türlü davranıştan kendilerini arındırmaları gerekiyor. MHP, bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındadır. Uluslararası gelişmeleri yakından takip etmektedir. Türkiye'nin önderliğinde dünya barışı, yer küredeki huzur, emperyalist güçlere karşı olan mücadelede büyük bir başarı elde etmenin çabası içerisindedir. Oraya köstek değil, yardımcı olmak lazım. Bayramın bu gününden itibaren temennimiz; barıştır, kaynaşmadır, dayanışmadır, paylaşmadır. Bütün bunları dikkate alarak MHP üzerine düşen her türlü sorumluluğu, her türlü fedakarlığı yaparak yoluna devam edecektir. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. MHP'yi anlamayanlar, kırık masalar üzerinde gelecek vadedenlerin, masayı nasıl dağıttıklarını utanmadan hatırlamaları gerekirken şimdi yol gösterici duruma düşmüşlerdir. Allah, onları ıslah etsin.

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı ortağı AKP'ye yönelik ilk çıkışını, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine dair gelişmeler üzerine vermişti.

10 Haziran’da CHP lideri Özgür Özel’le görüşen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapmayı planladıkları görüşmenin Bahçeli’nin çağrısı sonrasında gerçekleşmediğini söylemişti.

Aynı gün İletişim Başkanlığı, Ateş’in Erdoğan’la görüşeceğini duyurmuş, ertesi gün Beştepe’de buluşma gerçekleşmişti. Erdoğan ayrıca aynı gün CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel’le görüşmüştü.

11 Haziran’da partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesi dinleyebilir” demiş ancak 12 Haziran’da üzerinde “Allah bana yeter” diye yazan yüzüğünü Instagram’dan paylaşarak şunları demişti:

“AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir. Buna rağmen Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek.”

BAHÇELİ'NİN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Bahçeli, bugün yayınlanan Kurban Bayramı mesajında ise, 'normalleşme' için "Safsata" dedi. Bahçeli, "Yumuşama mesajlarına özenle saklanan ve sarılan yalan, dedikodu ve iftira kampanyasının hangi sinsi emellere, hangi sakat hedeflere odaklandığı az veya çok bellidir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN İSPANYA DÖNÜŞÜ ÖZEL VE BAHÇELİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İspanya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Özel ile görüşmesi hakkında, "İki gün sonra ortaya maalesef arzu etmediğimiz bir yaklaşım çıkınca bu durum da bizi üzmedi değil. Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler. Eğer bu iade-i ziyaretimizi CHP'nin başındaki arkadaş hazmedebilseydi, bu tür bir açıklamayı yapmaya gerek duymazdı" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla ilgili olarak da "Devlet Bey'in açıklaması devlet adamı yaklaşımıyla, sakin, bir tartışmaya fırsat vermeden yapılmıştır. Konuyu bu şekilde kapatmış olması gayet isabetlidir" dedi.

"Biz Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz" diyen Erdoğan "Cumhur İttifakı bir altılı masa değildir" ifadesini kullandı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar