Devlet Bahçeli: AYM, adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı üzerinden AYM'yi hedef aldı ve Yargıtay'a sahip çıktı "Anayasa Mahkemesi adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır."

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM kararını tanımamasına destek verdi. Bahçeli, "Yargıtay 3. Ceza Dairesi görevinin gereğini eksiksiz yapmıştır. Bugünkü sorun yumağının temelinde Anayasa Mahkemesi'nin vatan ve millete kasteden lekeli kararları bulunmaktadır" dedi.

"Geldiğimiz aşamada karşımada iki seçenek çıkmaktadır; ya AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" diyen Bahçeli, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı da hedef alarak "Bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'nin hedefinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. Yerel seçim hazırlıklarını başladıklarını ifade eden Bahçeli "Keyfi isterse boş zamanlarında İstanbul'a uğrayan büyükşehir belediye başkanını evine göndereceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında dünya ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

EKREM İMAMOĞLU HEDEFTE

Partisinin 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin hazırlıklarından söz eden Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

Seçim hazırlık sürecini dolu dolu geçireceklerini ifade eden Bahçeli “Ara sıra keyfi isterse boş zamanlarında İstanbul’a uğrayan büyükşehir belediye başkanlarını evine göndereceğiz. Merkezi yönetimle yerel yönetimler tek ses tek yürek olacak. Belediye kaynaklarını bölücülere sevk edilenlerden milletimiz mutlaka hesap soracak” diye konuştu.

AYM DE HEDEFTE

Her fırsatta Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan Bahçeli, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili "hak ihlali" kararını tanımaması ve yüksek mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin konuşarak "Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında cepheleşme ve suç duyurusuna kadar varan süreç, devlet krizi değil böyle görmek isteyenlerin sefil uydurmasıdır" dedi.

YİNE AYM'Yİ HEDEF ALDI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasına değinen Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki fitili tutuşan anlaşmazlık ve gerilim hali bir defa hukuk devleti ve hukuk güvenliği açısından hiç de arzu etmediğimiz bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında cepheleşmeye ve suç duyurusuna varan süreç bir devlet veya rejim krizi değil, böyle görmek ve göstermek isteyen siyasi partilerin sefil bir uydurması, aynı şekilde kuruntusudur."

"Anayasa Mahkemesi adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır" diyen Bahçeli, "Bu kaçınılmaz gerçeği kabul etmeden son gelişmeler kavramak mutlak butlanla batıldır" ifadelerini kullandı.

YARGITAY'I SAVUNDU

Anayasa Mahkemesi'nin Gezi tutuklusu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ihlal kararı açıldığını anımsatan Bahçeli, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararını savunarak, "Yargıya saygı mecburidir. Bu kararın gereği TBMM'de derhal yapılmalı, konu kapatılmalıdır" diye konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi: "Yargıtay 3. Ceza Dairesi görevinin gereğini eksiksiz yapmıştır. Bugünkü sorun yumağının temelinde Anayasa Mahkemesi'nin vatan ve millete kasteden lekeli kararları bulunmaktadır."

ZÜHTÜ ARSLAN'I HEDEF ALDI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alan Bahçeli, "AYM Başkanı, Zillet İttifakı'nın yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz. Bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Türk Devleti'yle uğraşma, cesaretin varsa Kandil'e git. Mahkeme Başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle, milli birlik ve kardeşliğe cephe almıştır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, son olarak şunları söyledi: "Geldiğimiz aşamada karşımada iki seçenek çıkmaktadır; ya AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar