Diyarbakır adayı Serhat Eren: Öcalan'ın çözümde rol oynayabilmesi için tecridin kalkması gerekiyor

Diyarbakır adayı Serhat Eren: Öcalan'ın çözümde rol oynayabilmesi için tecridin kalkması gerekiyor
Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır adayı Serhat Eren, Kürt sorunun Meclis zemininde çözülmesi için bir çaba içerisinde olacaklarını söyledi. Eren, "Kuşkusuz bu tek yetmiyor, Kürt sorunun çözümünün adreslerinden biri ve en önemli aktörü Sayın Öcalan’dır" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kalırken, Diyarbakır'da Yeşil Sol Parti yoğun bir çalışma yürütüyor.

Diyarbakır adaylarından biri de avukat Serhat Eren. 1977 yılında Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde dünyaya gelen Eren, yaşadıklarını "Lise 2’de Kulp’un devlet tarafından yakılması neticesinde Diyarbakır’a göçmek durumunda kaldım. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudum. 2000 yılından beri de Diyarbakır’da avukatlık yapıyorum. Sivil toplum örgütlerinde çalıştım, 15 yılı aşkındır Diyarbakır Barosu’nun bütün kurullarında çalıştım. Bir dönem HDP PM üyeliği yaptım son dönemde ise Hukuk ve İnsan Haklarından sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı yaptım” diye anlattı.

‘HALK AKP-MHP FAŞİZMİNDEN KURTULMA UMUDU BESLİYOR'

Halkın artık AKP-MHP iktidarından kurtulmak istediğini sözlerine ekleyen Eren, “Seçim bölgelerinde çalışıyoruz, dolaşıyoruz, halkla temas kuruyoruz. İnsanların yaklaşımından şunu çok açık bir şekilde çıkarıyoruz, insanların gözlerine bakınca dahi 20 yıllık AKP-MHP faşizminden kurtulmanın olanaklı olduğunu ve bu konuda halkın umut beslediğini görebiliyoruz. Sokak sokak, köy köy gezdiğimiz yerlerdeki insanlar bu faşist sistemden kurtulma çabasının olduğunu ifade etmek gerekiyor" dedi.

‘İNKARA KARŞI ÇÖZÜM GÜCÜYÜZ’

Devletin Kürt inkarı üzerine hareket ettiğini vurgulayan Eren, “Kürtlerin dilini, kültürünü, değerlerini ve varlığını reddetme ve bu değerlerine saldırmayı uzun yıllardır önüne almış bir devlet sistemiyle karşı karşıyayız. Tamamen Kürdün yokluğu, inkarı üzerine inşa edilmiş bir sistemle karşı karşıyayız. Özellikle 2015 yılından sonra Kürtleri bir bütün olarak hem Kürtleri hem Kürt siyasetçilerini tasfiye etme çabası çok sistematik bir şekilde hayata geçirilmiş durumda" diye ekledi.

‘PARLAMENTO ÇÖZMENİN TEK ALANI DEĞİL'

Eren, Kürt sorununun çözümüne dair de şu mesajları verdi: "Parlamento zemini tek başına Türkiye’deki temel ve belki de yüz yıllık sorunları çözmenin tek alanı değil. Toplumun bir bütün olarak talebini güçlü bir şekilde ifade edilmesi gerekiyor, biz aslında o taleplerin Meclis’te dile getireni ve çözeni olarak oraya gitmeyi düşünüyoruz. Bu ülkenin en büyük sorunu Kürt, demokrasi ve özgürlükler sorunudur. Kürt sorunun Meclis zemininde çözülmesi için bir çaba içerisinde olacağımızı ifade edebilirim. Kuşkusuz bu tek yetmiyor, Kürt sorunun çözümünün adreslerinden biri ve en önemli aktörü Sayın Öcalan’dır. Sayın Öcalan’ın Kürt sorununun çözümünde rolünü oynayabilmesi için tecridin mutlaka kalkması gerekiyor. İşte bu seçim birçok yönüyle hem sistem hem AKP-MHP faşizmiyle hesaplaşacağımız bir seçimdir.”

DİYARBAKIR'DA 12 VEKİL HEDEFİ

Serhat Eren, 4 Mayıs’ta Diyarbakır'da 12 vekil toplamda da 100 vekil çıkarmak suretiyle 3’üncü yolun temsiliyetini sağlayacaklarını söyleyerek, "Aynı zamanda halkların bir arada yaşayabileceği, kendi dili, kültürü, inancıyla farkıyla kendisini yaşatabileceği, bu haklarının da anayasal güvence altına alacak yeni bir toplum sözleşmesini inşa etmenin yolu da 14 Mayıs’tan geçiyor. Bu nedenle halkımızın bu tarihi seçimde rolünü yerine getirmesini istiyoruz” dedi. (MA)

Öne Çıkanlar