Komisyon üye sayısı üçe düşürülmüştü: Elazığ Belediyesi'nde İmar Komisyonu'nun tamamı AKP'li

Komisyon üye sayısı üçe düşürülmüştü: Elazığ Belediyesi'nde İmar Komisyonu'nun tamamı AKP'li
AKP'li Elazığ Belediyesi'nde muhalefeti dışarda bırakmak için komisyon üye sayısı beşten üçe düşürüldü, komisyonun tamamı AKP'lilerden oluşturuldu. CHP'li üyeler ise 'İntikam alıyorlar' diyerek tepki gösterdi.

Evren DEMİRDAŞ


ELAZIĞ - AKP’li Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında komisyonlara üye seçimi toplantısı yaptı. AKP’li başkan Şahin Şerifoğulları tarafından yönetilen toplantıda komisyonlarda 5 olan üye sayısı 3’e düşürülerek CHP, YRP ve MHP’li meclis üyelerinin komisyonlarda yer alması engellendi.

Deprem bölgesi olan Elazığ’da kentin yeniden imarı açısından önem arz eden İmar Komisyonuna YRP’nin ve CHP’nin adayları AKP’nin ret oylarıyla komisyona girmesi engellenirken AKP’li üç meclis üyesi İmar komisyonunda yer aldı.

AKP'Lİ VE CHP’Lİ ÜYELER BİRBİRİNE GİRDİ

AKP’li 23, CHP 6, Yeniden Refah Partisi 6, MHP ise 3 meclis üyesi olan Elazığ belediyesinde temsil edilen Elazığ Belediyesi'nde dün komisyonlara üye seçimi yapılmış ancak 5 olan komisyon üye sayısı AKP’li başkan Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla 3’e düşürülmüş sonrasında tüm komisyonlarda AKP’li meclis üyeleri seçilmişti. Elazığ Belediyesi CHP Sözcüsü Murat Akkoç’un itiraz etmesi üzerine mecliste AKP ve CHP’liler birbirine girmişti.

AKP’Lİ ESKİ VEKİLİN YEĞENİ İMARA ALINMIŞ

İmar komisyonuna 5 kişilik üyesi seçiminde CHP meclis üyesi Bülent Altaş aday gösterildi. Altaş’a CHP, MHP, YRP’nin meclis üyeleri toplamda 15 oyla destek verirken AKP ise 23 ret oyu verdi. Oy çokluğuyla Altaş’ın meclis üye adaylığı kabul edilmezken. AKP’li Meclis üyeleri Sedat Yıldırım, Murat Şerbet, Abdulsamet Bulut imar komisyonuna seçildi.

whatsapp-image-2024-04-14-at-11-51-30.jpeg Abdulsamet Bulut- AKP Elazığ eski milletvekili ve AKP Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut’un yeğeni

Komisyona seçilen Abdulsamet Bulut’un Elazığ’da iki dönem AKP Milletvekili olan ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut’un yeğeni olduğu, Murat Şerbet’in ise geçen dönem Elazığ İl Genel Meclis Başkanı olan İbrahim Şerbet’in kardeşi olduğu öğrenildi.

whatsapp-image-2024-04-14-at-11-51-56.jpeg Murat Şerbet. Elazığ İl Genel Meclis eski başkanı İbrahim Şerbet’in kardeşi

'15 TANE MECLİS ÜYESİ YOK SAYDILAR'

AKP’li başkan Şahin Şerifoğulları’nın usulsüz ve hukuksuz işlemlerinin daha rahat geçirilmesi için muhalefetin meclis üyelerinin komisyonlara alınmadığını belirten Elazığ Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Murat Akkoç, şunları söyledi:

“Dün meclis açılış konuşmasında şeffaflık, katılımcı belediyecilikten bahseden belediye başkanı Şahin Şerifoğulları kentin sorunlarının ve çözümlerinin konuşulduğu komisyonlardan muhalefeti dışlamış ve yok saymıştır. Her kesimin belediye başkanı olduğunu iddia eden Şahin Şerifoğulları meclis komisyonlarında temsilci sayısını düşürerek Ak Parti’ye oy vermeyen vatandaşlarımızın iradelerini darbe yapmıştır.

whatsapp-image-2024-04-14-at-11-52-17.jpeg Elazığ Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Murat Akkoç

'İSTEDİKLERİ YERLERİ İMARA AÇMAK İÇİN...'

Bu dönem tek adam zihniyetiyle belediyeyi yönetecek olan Şerifoğulları’nın korkusunun ne olduğunu da bilmekteyiz. İstedikleri yerleri imara açmak, usulsüz maddeleri komisyonlardan geçirmek için 15 tane meclis üyesi yok saydılar. Seçimlerde bizlere denetleme görevi veren vatandaşlarımıza rağmen belediye başkanının kentin sorunlarının konuşulduğu ve kararların alındığı komisyonlarda bizi yok sayması halka karşı saygısızlık idareye darbedir.

'İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'

31 Mart yerel seçimlerinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok Büyükşehri almamız ve kalemiz dedikleri illerin CHP’ye geçmesini hazmedemeyen Ak Partililer muhalefeti yok sayarak intikam almaya çalıştığını açık bir şekilde görmekteyiz. İşte bu kibriniz hırsınız şımarıklığınız yüzünden ülke genelinde kaybettiniz böyle devam etmeye halen devam ediyorlar. Şerifoğulları aldığı bu kararla sadece kendisine oy verenlerin başkanı olduğu açıkça beyan etmiştir. Biz belediye meclis üyeleri olarak mecliste başta Şerifoğulları olmak üzere Ak Partili meclis üyelerinin yapacakları her hukuksuz, usulsüz işlere karşı sesimizi çıkartmaya devam edeceğiz."

BELEDİYE BAŞKANI MUHALEFETİ SUÇLADI

AKP’li Başkan Şerifoğulları, X hesabından yaptığı açıklamada komisyon üye sayısını düşürmesine değinmezken seçimlerinde CHP ve YRP’nin salt çoğunluk olan 20 oya ulaşamadığını ve muhalefetin gerginlik yarattığını ileri sürdü. Şerifoğulları, dünkü seçimle ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Belediye Meclis Toplantısıyla ilgili gerçeği yansıtmayan haberler hakkında.Yeni dönemin ilk oturumunu gerçekleştiğimiz Elazığ Belediyesi Meclis Toplantımızda, komisyonlar için üye seçimlerini tamamladık. 5 üye sayısına sahip komisyonlar için yapılan seçimde AK Parti üyeleri 23 oy alarak komisyonlarda yer alırken, CHP ve Yeniden Refah Partisi’nin üyeleri, salt çoğunluk olan 20 oya ulaşamadı ve komisyonlarda yer alamadı. Seçimlerin kanunlara uygun, demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesine ve CHP ile YRP’nin salt çoğunluk olan 20 oya ulaşamamasına rağmen salonda gerginlik yaratan muhalefet partilerinin üyeleri karşısında sağduyulu davranışımızı sürdürerek seçimlerin demokrasiye uygun gerçekleştirildiğini ifade ettik.

Kıymetli hemşehrilerimizin bize emaneti olan bu kutlu görevi, keyfi isteklere göre değil, kanunlara, yasalara uygun bir şekilde icra etmeyi sürdüreceğimizi saygıdeğer kamuoyu ile paylaşmak istiyor, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Öne Çıkanlar