Elazığ’da AKP’nin YRP telaşı: İçişleri Bakanı 9 bin nüfuslu ilçeye gelip AKP adayına oy istedi

Elazığ’da AKP’nin YRP telaşı: İçişleri Bakanı 9 bin nüfuslu ilçeye gelip AKP adayına oy istedi
2019'da 122 farkla AKP adayının kazandığı Elazığ Palu'da, bu seçim YRP de iddialı. 9 bin 500 nüfuslu ilçeyi elde tutabilmek için İçişleri Bakanı da AKP adayına destek istedi. Ancak YRP adayı Septioğlu'na göre, bakanın ziyareti de sonucu değiştirmeyecek.

Evren DEMİRDAŞ


ELAZIĞ - AKP’nin kalesi olan Elazığ’da Yeniden Refah Partisi, Şeyh Said’in torunu ve AKP’nin iki dönem Elazığ Milletvekilliğini yapan Faruk Septioğlu’nu merkez ilçede, kardeşi ve Palu eski belediye başkanı Muhammet Septioğlu’nu da Palu ilçesinden aday gösterdi. 2019'da 2 bin 557 oy alan MHP adayından, sadece 122 oy fazla oy alarak belediyeyi kazanan AKP'nin, bu seçimde de YRP karşısında kaybetme riski değerlendiriliyor. Hal böyle olunca 9 bin 500 nüfuslu Palu'da AKP'li bakanlar da seçim çalışmasında yer alıyor.

YERLİKAYA, AKP’NİN ADAYINA DESTEK İSTEDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün Palu ilçesine ziyarette bulunarak AKP’nin Palu adayı Vahdettin Demirtaş için Palu halkından destek istedi ve şunları söyledi:

“Palu’nun benim gönlümde ayrı bir yeri var. Benim değerli yol arkadaşlarımdan 2 bakan yardımcım var Mehmet Sağlam beyi tanıyorsunuz Mehmet Sağlam bey bizim Palu’nun evladı. Benim diğer yol arkadaşım Mehmet Aktaş, yolda gelirken il başkanımız dedi ki biz evlatlarımızı severiz ama damatlarımızı bir başka severiz Mehmet Aktaş bey Palu’nun eniştesi. Biz Palu’nun evladı ve damadı olan Mehmetlerle yol yürüyoruz. 2002 yılında hizmet için yola reva olan Cumhurbaşkanımızı Palu hiçbir zaman yalnız bırakmadı. En son seçimlerde Palu ne yaptı biliyor musunuz? Yüzde 89’luk rekor bir oyla Recep Tayyip Erdoğan dedi. Palu gerçek belediyecilikle görüyor ve inanıyoruz ki devam edecek. Vahdettin kardeşim Palu’nun evladı. Palu’nun derdiyle dertlenmek, Palu’yu ayağa kaldırmak onun en büyük hayali.”

‘PALU’LULAR ALDATILMAYA GELMEZ’

Artı Gerçek’e konuşan Yeniden Refah Partisi Palu Belediye Başkan adayı Muhammet Septioğlu, İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın AKP adayına destek vermek için yaptığı ilçe ziyaretin bekledikleri sonucu vermeyeceğini belirtti ve şunları söyledi:

Palu Belediye Başkan adayı Muhammet Septioğlu

"Zaman zaman Palu Türk siyasine yön vermiştir. Bunların tereddütleri de bundan bugünde yapacaktır. Palu mert insanların yuvasıdır Palu bir destanlarında Palulular aldatılmaya gelmez. hem Palu’da hem Elazığ’da destan yazacak. Bir insanın geçmişi geleceğidir. Sayın bakanımızın yerel seçimlerde oy istemesini Palu halkına bırakıyorum. Palu kendisine yakışanı yapacak ve destan yazacaktır."

Öne Çıkanlar