Elazığ'da DEM Parti ve CHP İl Başkanları anlattı: Sandık güvenliği nasıl sağlanacak?

Elazığ'da DEM Parti ve CHP İl Başkanları anlattı: Sandık güvenliği nasıl sağlanacak?
DEM Elazığ Eş Başkanı Songül Cengiz ve CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan sanık güvenliği ile ilgili hazırlıklarını Artı Gerçek'e anlattı. CHP'li Özkan, Oy ve Ötesi ve Kılıçdaroğlu gönüllülerinden henüz kendileri ile temas kuran kimse olmadığını söyledi.

Evren DEMİRDAŞ


ELAZIĞ - Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Partiler bir yandan seçim çalışmalarını sürdürüyor, diğer yandan sandık güvenliğine ilişkin hazırlıklarını yapıyor. Kent merkezinde 274 bin seçmeni olan Elazığ’da 1037 sandık kurulacak. Sandık güvenliğiyle ilgili tartışmalar sürerken DEM Parti ve CHP hazırlıklarını Artı Gerçek'e anlattı.

'SANDIK GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ TEREDDÜTLERİMİZ VAR'

Sandık görevlileriyle ilgili hazırlıklarını yaptıklarını ancak sandık güvenliği konusunda tereddütlerinin olduğunu belirten DEM Parti Elazığ Eşbaşkanı Songül Cengiz, “Sandık görevlileriyle ilgili aramaları bizzat kendim yaptım. Sandık görevlileriyle ilgili bir sıkıntı yok.14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti olarak girmiştik ve maalesef sandık görevlisi verememiştik Sadece müşahitlerle sandığa sahip çıkmaya çalıştık ancak müşahitlerin resmi anlamda bir müdahale etme durumu yok. Biz beklerdik ki CHP de bizden sandık görevlileri alsın ama teklif dahi gelmedi" diye konuştu.

'SANDIK GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ SORUNUN ÇÖZÜLEMEDİĞİ APAÇIK ORTADA'

Sandık güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Cengiz, "Sandık güvenliği her seçim döneminde tartışma konusu oluyorsa sorunun halen çözülemediği apaçık ortada. Hangi seçmen olursa olsun kendi sandığına sahip çıksın. Bu bu konuda elimizden geleni yapacağız” dedi.

DEM Parti Elazığ Eşbaşkanı Songül Cengiz

'ALTI KÖY HARİCİNDE EKSİĞİMİZ YOK'

Elazığ merkezde sandık görevlileriyle ilgili bir sorunlarının olmadığını, müşahit olmak isteyenleri de görevli olarak yazacaklarını belirten CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan da “Sandıklarımızın tamamı dolu, Elazığ merkezde boş sandığımız bulunmamakta. Palu ve Kovancılar’da 10-12 kişinin yaşadığı toplam altı köy haricinde eksik herhangi bir yerimiz yok. Elazığ özelinde her okulda ayrıca bir okul görevlimiz de bulunmakta. Ayrıca her mahallede bir de mahalle görevlimiz bulunmakta" diye konuştu.

'OY VE ÖTESİ, KILIÇDAROĞLU GÖNÜLLÜLER ŞU ANA KADAR BİZİMLE TEMAS KURMADI'

Her sandığa en az bir müşahit vereceklerini anlatan Özkan, "Müşahit adı altında bizimle çalışmak isteyen bundan önceki dönemde Oy ve Ötesi ve Kılıçdaroğlu Gönüllüleri ekibinden arkadaşlarımız şu ana kadar bizimle herhangi bir iletişim kurmadı. Fakat kurarlarsa biz bu arkadaşları müşahit olarak görevlendirmekten çekinmeyeceğiz. Elazığ merkezinde müşahitler normal sandık sayısından çok daha fazla olabilir ama ortalama bir sandığa bir müşahit verebilecek kadar müşahitimiz var” dedi.

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan

'GEREKLİ EĞİTİMLERİ VERİYORUZ, ARKADAŞLARIMIZ DENEYİMLİ'

Sandık güvenliğine ilişkin parti içi çalışmaların da devam ettiğini vurgulayan Özkan şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde parti okulumuzdan iki arkadaşımız gelerek il binamızda sandık güvenliğine ilişkin eğitim verdiler. Ayrıca bizim kendi eğitimlerimiz de var. Merkez ilçe başkanımız ve kadın kolları başkanımız da dahil olmak üzere gerekli eğitimleri veriyorlar. Zaten son 2.5 yıl içerisinde oldukça fazla seçime girdik, arkadaşlarımız seçim konusunda gayet deneyimli. Sandık başına yazdığımız her insanı ayrıca partimiz de arayıp seçimde görev alıp almak istemediğini soruyor. Oyun kime atıldığı hiç önemli değil, önemli olan seçmenlerin iradelerinin sandığa yansıması."

Öne Çıkanlar