Erbakan: Emekli maaşı açlık sınırının yarısı seviyesinde

Erbakan: Emekli maaşı açlık sınırının yarısı seviyesinde
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, partilerindeki yükselişin artık herkes tarafından kabul edildiğini belirtti. Erbakan "Bu yükselişin önemli sebebi ekonomik sıkıntılar. Açlık sınırı 20 bin liraya dayanmış, emekli maaşları 10 bin lira" dedi.

Artı Gerçek - Yeniden Refah Partisi üyeleri geleneksel iftar programında buluştu. Programda konuşan Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, "Yüzde 20’nin üzerinde oy alacağız” dedi.

Partilerindeki yükselişin artık tüm kesimler tarafından görüldüğünü belirten Erbakan, sokaklar ve meydanların da aynı şeyi söylediğini ifade etti.

'AÇLIK, YOKSULLUK, ZAM, VERGİLER MİLLETİ BUNALTTI'

Yeniden Refah Partisinin yükselişinin önemli bir nedeninin ekonomik sıkıntılar olduğunu ifade eden Erbakan, özetle şunları söyledi:

“Yeniden Refah’ın bu yükselişinin diğer önemli sebebi, ekonomik sıkıntılar. Açlık, yoksulluk, fakirlik, enflasyon, borç, zam, vergi, vergi artışları bütün bunlardan bunalan millet Yeniden Refah’a koşuyor. Bugün açlık sınırı 20 bin liraya dayanmış. Emekli maaşları 10 bin lira ve asgari ücret 17 bin lira. Açlık sınırının altında. Emekli maaşı açlık sınırının yarısı seviyesinde. Peki yoksulluk sınırı ne kadar. 53 bin lira olmuş. Türkiye’de 53 bin liranın üzerinde evine gelir giren kaç hane var? Bu hesaba göre Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksul. Yüzde 45’i açlık sınırının altında.

Biz Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki bu sene hükümet olarak faize vereceğiniz para ne kadar, hükümetin borç faizi ödemesi,1.25 trilyon lira. Milyonlarca emeklinin maaşı 17 bin liraya çıkartmak için gereken para kadar hemen hemen. Bir senede hükümetin faize vereceği para. Biri 1.4 trilyon öbürü 1.25 trilyon. Bakın işte gördünüz mü bu faiz canavarından kurtulabilseydiniz o zaman o emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkartabilirdiniz. Sadece faize giden parayı kurtarsanız milyonlarca emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkartmaya yetecek meblağ elde edebilirsiniz” dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar