Erbakan’dan ikinci tur açıklaması: İki tarafa destek olmanın vebal olduğunu düşündüğümüz için ‘sandığa gitmeyin’ diyeceğiz

Erbakan’dan ikinci tur açıklaması: İki tarafa destek olmanın vebal olduğunu düşündüğümüz için ‘sandığa gitmeyin’ diyeceğiz
Parti olarak seçime tek başına gireceklerini söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tura kalması durumunda izleyecekleri politikayı anlattı. Erbakan, ‘Sandık başına gitmeyin’ diyeceklerini açıkladı.

Artı Gerçek-Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğu oldu. Erbakan Cumhurbakanı seçime dair politikaları hakkında konuştu. Seçime ‘tek başımıza gireceğiz’ diyen Erbakan, “iki tarafa da destek olmanın vebal olduğunu düşündüğümüz için ‘Sandık başına gitmeyin’ diyeceğiz ama ikinci tura inşallah biz kalırız bu tartışmalara gerek olmaz” dedi.

Erbakan, Cumhur İttifakı içinde olmamız son derece zor ve düşük bir ihtimal olduğunu belirterek, “20 senelik ekonomide özellikle uygulamalar ortada. Yeniden Refah Partisi’ni ittifakın içine almak için bu uygulamaların dışına çıkacağını sanmıyorum” vurgusu yaptı.

Altılı masanın seçime yakın dağılacağını söyleyen Erbakan, şunları söyledi:

“Uzun ömürlü olamayabilir gibi bir düşünce oluyor bizde. Seçime doğru dağılabilir. Biz her iki ittifaka da eşit mesafede olduğumuz ve seçimlere kendi başımıza gittiğimiz için bir taraf dağıldığında sevinecek ya da üzülecek bir durumumuz yok. Biz kendi çalışmamıza bakıyoruz 300 bine yakın üyemizi 500 bine çıkarma hedefimiz var.”

İttifakı milletle yapıyoruz diyen Erbakan, seçim ikinci tura kalması durumunda izleyecekleri politikaya dair şunları söyledi:

"Bir kısmı bizim gibi desteklemez, iki tarafa da destek olmanın vebal olduğunu düşündüğümüz için ‘Sandık başına gitmeyin’ diyeceğiz ama ikinci tura inşallah biz kalırız bu tartışmalara gerek olmaz."

Erdoğan’ın kazanmasına dair ise Erbakan "Son derece zor görüyorum. Anadolu’da seçmenle iç içeyiz, çok ciddi bir ekonomik kriz vurgusu, bunalmışlık artık bir değişim isteğini her yerde görüyoruz" dedi.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar