Erdoğan: 20 yılda yaptıklarımız sadece bir besmele, bir girizgah

Erdoğan: 20 yılda yaptıklarımız sadece bir besmele, bir girizgah
Erdoğan, "20 yılda yaptıklarımızı sadece bir besmele, bir girizgah kabul ediyoruz" dedi. 2023 için destek isteyen Erdoğan, "Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor. Ben bu seçimle ilgili söylüyorum. Start değil finish" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kast ederek, hayata geçirdikleri yeni ekonomik adımların çalınmaya kalkındığını savundu. 2023 seçimi için "Son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz" diyen Erdoğan, bu ifadesinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Erdoğan, Altılı Masa için "Ucube masa" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın AKP'nin Meclis grubu toplantısındaki açıklamaları şöyle:

'VARSIN BİRİLERİ KÖŞE KAPMACA OYNASIN'

"Milletimizin huzuruna çıktığımız her hükûmet ve parti programımız bir eser ve hizmet şöleni şeklinde geçmektedir. Milletimize bir ahdimiz var. Biz eser ve hizmet siyaseti ile milletimizin gönlüne girdik. Milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendirerek korumakta kararlıyız. Bunun için gece gündüz çalışıyor, mücadele veriyoruz.

Varsın birileri ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirlerinin ardından film çevirsin, gözünü oysun... Varsın bizim emeğimizi, alın terimizi iki çift lafla, iki satır sosyal medya mesajı ile çalmaya kalksın... Biz işimize bakacağız, ülkemizi kalkındırmak için yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Biz, demokrasimizi güçlendireceğiz. Ülkemizi bölgesinde yüceltmeyi sürdüreceğiz. AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın farkı budur.

Milletimiz sandığın başına gittiğinde; yalanlara, kavgalara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey, kendisi ve evlatları için kimin ne yaptığınız, kimin hangi ümidi verdiğidir. Eser ve hizmet konusunda bizimle yarışacak kimseyi tanımıyoruz.

'START DEĞİL BU FINISH'

Bizim en büyük gücümüz inancımızdır. Türkiye yüzyılının inşasını milletimizle gerçekleştireceğiz. Kalkınan, büyüyen, gelişen ülkemizin imkanlarını; yatırımla, teşvikle, ücret artışıyla, yardımla milletimizin her kesiminin istifadesine sunacağız. Yeni yönetim sistemimizin sağladığı hızlı karar alma ve etkin uygulama kabiliyetini, programlarımızı daha çabuk hayat geçirmek için kullanıyoruz.

Yaptıklarımızla yetinmeyecek, daha ötesindeki eser ve hizmetleri arayacağız. 20 yılda yaptıklarımızı sadece bir besmele, bir girizgah kabul ediyoruz. Gençlerimize Türkiye yüzyılı hedeflerine emin adımlarla yürüyebilecekleri bir ülke bırakma peşindeyiz. Kendi adımıza, gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizden 2023'te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor. Ben bu seçimle ilgili söylüyorum. Bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Start değil bu, finish... Bunu başaracağız.

'AĞIRLIĞI RAYLI SİSTEMLERE VERİYORUZ'

Önümüzdeki yıl ağrılığı raylı sistemlere veriyoruz. Ankara-Sivas hızlı tren hattının eksiklerini tamamlıyor, Ankara, İzmir, Mersin, Gaziantep, Bandırma, Osmaneli, Halkalı, Ispartakule hızlı tren hatlarındaki çalışmaları süratlendiriyoruz.

Gayrettepe Havalimanı, Halkalı Havalimanı, Bakırköy Kirazlı Metro Hatları ile Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, Bursa Emek Şehir Hastanesi hafif raylı sistemi, Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistemi, açılışa hazır hale getireceğimiz projeler arasında yer alıyor.

Küresel düzeyde hızla artan enerji fiyatlarından vatandaşlarımızı korumak için elektrikte yüzde 50, doğalgaz yüzde 75 devlet desteği sağladık. Yani; elektrik faturalarının yarısını, doğalgaz faturalarının dörtte üçünü devletimiz üstlendi.

'KARADENİZ GAZININ İLK FAZINI MART SONUNDA DEVREYE SOKUYORUZ'

Karadeniz gazını milli sisteme bağlamak için yürüttüğümüz çalışmalarda sona yaklaştık. Karadeniz'deki doğalgaz rezervimizi değeri 1 trilyon doları bulan 710 milyar metreküpe yükselttik. Petrol üretimimizi artırdık. Madencilik ihracatımız 6 milyar doların üzerine çıktı. Enerjide Karadeniz gazının ilk fazını mart ayı sonunda devreye alıyoruz. Nükleer güç santralimizin ilk ünitesinde elektrik üretimine başlıyoruz.

Teknoloji sicil kanunu çıkararak, yüksek teknoloji tasarım ve üretim yapan firmaların çalışmalarına hukuki zemin kazandıracağız. KOSGEB desteklerini her alanda yaygınlaştıracağız. Enerji, sağlık, toprak ve su verimliliği, savunma, havacılık, uzay teknoloji alanlarındaki çalışmaları daha etkin destekleyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar