Erdoğan: Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmış

Erdoğan: Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmış
Balıkesir'de CHP ve İYİ Parti arasındaki aday tartışmasını işaret eden Erdoğan, "Anlaşılan birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor" dedi. Erdoğan, CHP için, "Sakil bir yere savruldu" ifadesini kullandı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamındaki mitinglerini Balıkesir'de sürdürdü.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 2019’da ittifak kapsamında Balıkesir adaylarını geri çektiklerini anımsatarak İYİ Parti lideri Meral Akşener'den jest beklediklerini söylemesine gönderme yaptı. "Anlaşılan o ki birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

'KİMİN KİME BORÇLANDIĞI TAM MUAMMA'

"Şimdi de bunu televizyon ekranlarından uluorta dillendirmeye başlamışlar. Anlaşılan birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Muhalefet cenahında her şey gizli kapaklı olduğu için kimin kiminle yürüdüğü kimin kime borçlandığı tam muamma. Siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir kabzımal eline dönüştürülmesi utanç verici."

'ADAY LİSTELERİNİ YETİŞTİREMEDİK NUMARASI'

"İstanbul'da yaşayan komediyi takip ediyorsunuz değil mi? Kaybedeceklerini görünce panikle sağa sola saldırmaya başladılar. Birileri 'son dakikaya kaldık, aday listelerini yetiştiremedik' numarasıyla kendini kandırmaya çalışıyor. Neyse ki işlerini doğru dürüst yapamıyorlar da oynadıkları oyunlar kendi ayaklarına dolanıyor. Kelimenin tam anlamıyla rezillik diz boyu. Muhalefetin belediye başkan adayları şehirlere hizmet edecek isimleri bulma kriteriyle değil parti için hiziplerin paylaşım aracı olarak belirleniyor. Kim nereyi kaparsa elinde kalıyor havasında bir süreç yaşanıyor.

Bilhassa CHP'nin işler acısı haline baktıkça bu partiye gönül verenler adına biz de üzülüyoruz. CHP'nin ülkenin ve milletin geleceği için hiçbir vizyon, program, projesi bulunmadığını zaten biliyoruz. Son dönemde bu parti varlığını sürdürmek için her yolu mübah sayacak kadar sakil bir yere savruldu."

Erdoğan, miting alanında 85 bin kişinin olduğunu iddia ederek, "Maşallah. Yolda caddeler boyu Balıkesirli kardeşlerimle hep beraber olduk. Çocuklar, kadınlar tüm halk oyunları ekipleri elhamdülillah bu ne güzellik böyle" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Özel, Halk TV yayınında, 2019’da ittifak kapsamında adaylarını geri çektikleri Balıkesir’de bu kez İYİ Parti’den bir jest beklediklerini söylemişti. Özel, “Ahmet Akın ve Balıkesir’e borcumuz vardı. Helalleşme zamanı… Bence sayın genel başkan bunu yapar” demişti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Balıkesir adayı Ahmet Akın olurken, İYİ Parti Turan Çömez ile belediye başkanlığı yarışına girdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar