Erdoğan cami açılışında seçim propagandası yaptı

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nin açılışına katılan Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, avludakilere pazar günü yapılacak seçimle ilgili çağrıda bulundu.

Erdoğan cami açılışında seçim propagandası yaptı

Artı Gerçek - İstanbul Levent'te yapımı tamamlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi, Cumhur İttiakı adayı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Üsküdar Kısıklı'daki konutundan cuma namazı için Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ne geçen Erdoğan, namazın ardından buradaki cemaate seslendi.

'YANLIŞTAN DÖNDÜRECEK, MEN EDECEK BİR CEMAAT'

Al-i İmran Suresi'nin 110. ayetinin "Ümmetin içerisinden çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz. Doğruyu emreder yanlıştan men edersiniz" bölümünü anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben şu anda karşımdaki bu cemaati doğruyu emreden bir cemaat olarak görüyorum. Yanlıştan döndürecek, men edecek bir cemaat olarak görüyorum. Öyleyse bunun gereği neyse bunun gereğini de inşallah eksiksiz yerine getirelim ki yanlış yollara düşmeyelim."

'PAZAR GÜNÜ CİDDİ BİR KARARI VERECEĞİZ'

Hayırseverlerin yardımıyla caminin bu aşamalara geldiğini belirten Erdoğan, "Ben inanıyorum ki hayırseverlerimizin bu gayretleri karşısında hiçbir şey eksik kalmaz. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Tabii pazar günü biliyorsunuz ciddi bir kararı hep birlikte vereceğiz. Cuma günü, verilecek olan kararın da ümmetimiz, milletimiz için ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cuma namazı hutbesini ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş okudu. (AA)