Erdoğan: Daha fazla konser için başka ülkeye gidenlere acıyarak bakıyoruz, pişman olacaklar

Erdoğan: Daha fazla konser için başka ülkeye gidenlere acıyarak bakıyoruz, pişman olacaklar
Erdoğan, son dönemde sayıları gittikçe artan, yurtdışında yaşamayı tercih edenleri hedef aldı. "Acıyarak bakıyoruz, yaşayacakları pişmanlığı tahmin edebiliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Ekonomik krizin derinleşmesi ile birlikte, ddiğer ülkelerin yaşam standartlarına dair karşılaştırmalarla ilgili paylaşımlarla ilgili konuşan Erdoğan, bu paylaşımları 'sinsilik' olarak değerlendirdi ve şöyle dedi: 

"Son dönemde sosyal medyada gelişmiş ülke güzellemeleri yapıldığını, gençlerimizin bilinçaltlarına buralara gidilmesi gerektiği fikrinin aşılamaya çalışıldığını görüyoruz. Türkiye'yi böyle göstermeye çalışanlar, ülkenin bu hale gelmesi için her türlü sinsiliği yapanlardır."

'DAHA ÇOK KONSERE GİDEBİLMEK İÇİN BAŞKA ÜLKELERİN KAPISINA VARANLARA ACIYARAK BAKIYORUM'

Erdoğan, son dönemde yurt dışında yaşamayı tercih edenleri de eleştirdi, pişman olacaklarını söyledi:

"Özellikle sırf daha iyi arabaya binmek, daha iyi telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek için başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz. Böyle hevesle yola çıkanların sığınacakları bir aile, sosyal bünye bulamayınca yaşayacakları pişmanlığı tahmin edebiliyoruz"

'BAY KEMAL'DEN BU ÜLKEYE HAYIR GELİR Mİ?'

Erdoğan konuşmasında CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlku'nu da eleştirdi, bir kez daha Kılıçdaroğlu'nın SGK Başkanı olduğu döneme işaret etti:

"Alt yapıları artık iyice eskiyen ve yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerin sağlık konusunda nasıl acınacak bir durumda oldukları salgın döneminde tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır. Öyle ki pek çok ülke sağlık hizmetlerini telefonla verecek derecede çaresiz kalmış adeta vatandaşlarını ölüme terk etmiştir. O dönemde hastanelerden, yaşlı bakımevlerinden yansıyan insanlık adına yüz kızartıcı manzaraları hepimiz gayet iyi biliyoruz. Savaş Ay'ın programını izlemiş miydiniz? Orada bay Kemal'in Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başı olarak nasıl bir sefalette olduğunu görmüş müydünüz? Bay Kemal'den bu ülkeye hayır gelir mi? Gelmez, Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başında sen ne yaptın ki bu ülkede ne yapacaksın?"

 

Öne Çıkanlar