Erdoğan emekliye kapıyı kapattı: 'Ocakta ücretlerine yüzde 50 zam yaptık'

Emekli ücretlerine seyyanen zam yapılması çağrılarına kızan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapıyı kapattı: "Şimdi bu ara çıkardılar bir şey; ‘emeklinin maaşlarını artıralım.' Ücretlerinde yüzde 50’ye varan artışlar yaptık. Bayram ikramiyesini artırdık."

Erdoğan emekliye kapıyı kapattı: 'Ocakta ücretlerine yüzde 50 zam yaptık'

Artı Gerçek - Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum mitinginde yaptığı konuşmada, isim vermeden Yeniden Refah Partisi'ni hedef aldı. Emekliler için gerekenleri yaptıklarını savunan Erdoğan, ocak ayındaki rutin ücret artışını, bayram ikramiyesinin bin lira artırılmasını ve bir defaya mahsus olmak üzere verilen 5 bin lirayı buna örnek olarak verdi.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

BİR DÖNEM YANIMIZDA DURAN CAMBAZLAR: Sadece Çorum’u tekrar rekor oylarla kazanmak yetmez. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer vilayetlerdeki tüm hemşehrilerimizi de telefonlarla aramaya var mıyız? İstanbul’u arayacağız değil mi? Ankara’yı arayacağız değil mi? Nazımızın geçtiği ne kadar tanıdık varsa mutlaka bir şekilde ulaşacağız. Bir dönem bizim yöremizde durup beklentileri karşılanmayınca başka yerlere dümen kıran cambazlara karşı dostlarımızı uyaracağız. AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için çalışanların oyunlarına gelmemeleri için onları da iyi niyetle ikaz edeceğiz.

ARAMIZA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞTILAR: Çorum geçmişte çok acı olaylar yaşadı. Milletimizin birliğini, dirliğini, huzurunu hedef alan karanlık çevreler, Maraş’ta, Çorum’da daha sonra Sivas’ta provokasyonlar denediler. Alevi-Sünni diyerek bizi bölmek istediler. Kürt-Türk diyerek aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Laik-antilaik diyerek sosyal barışımızı bozmaya yeltendiler. İktidarlarımız döneminde Cumhuriyet Mitingleri kılıfı altında yapılan darbe çağrılarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Gezi hadisesinde sokaklarımızın ateşe verilmesinden, FETÖ’cü alçakların 15 Temmuz ihanetine kadar bu saldırıların ardı arkası hiç kesilmedi. Bunda başarılı olamayınca bu sefer Suriye’de bir terör koridoru kurarak bizi kuşatmak istediler. Ardından DEAŞ’ı üzerimize saldılar. Suriye’ye düzenlediğimiz hareketlarla bu saldırıları püskürttük. Teröristlerin inlerini başlarına yıktık.

ŞİMDİ ÇIKARDILAR EMEKLİNİN MAAŞLARINI ARTIRALIM DİYE: Memurun, işçinin, emeklinin aylıklarında yüzde 50’ye varan oranlarda artışa gittik. Şimdi bu ara çıkardılar bir şey; ‘emeklinin maaşlarını artıralım.’ Yüzde 50’ye varan artışlar yaptık. Emeklilerimizin sıkıntılarını hafifletmek amacıyla tek seferlik 5 bin lira ödenmesi, bayram ikramiyelerinin yüzde 50 artırılması, banka promosyonlarının yükseltilmesi gibi çeşitli çözüm yollarını devreye aldık. Depremin ekonomimizin yüklediği faturaya rağmen bu adımları attık.

ÇOK İYİ ÇALIŞILMIŞ EKONOMİ PROGRAMIMIZLA NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ: En büyük baş ağrımız olan enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda da gerekli adımları atıyoruz. Fahiş fiyat artışlarıyla milletin lokmasına göz dikenlerle ilgili bakanlıklarımız denetimlerini sürdürüyor. Daha önce enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, inşallah aynısını yine biz başaracağız. Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız ve güçlü kadromuzla hükümet olarak ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz.

ANA MUHALEFET PARTİSİ Mİ KARTEL Mİ BELLİ DEĞİL: Vatandaşın aklını çekmek için bol keseden vaat dağıttılar. Ama göreve gelince verdikleri sözlerin neredeyse hiç birini hayata geçirmediler. Bunların becerebildikleri tek iş kara paradan kule inşa etmek. Nereden geldiğini ve nereye gittiğini açıklayamadıkları dolar balyalarını 6-7 kişi bir araya gelip kule yapıyorlar. Bunun dışında gözle görülür hiçbir icraatları yok. Bu ülkenin ana muhalefet partisi mi yoksa gayri meşru işler mi yapan bir kartel mi oldukları belli değil. (EKONOMİ SERVİSİ)