Erdoğan: Gençlerin sosyal medyanın karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız

Erdoğan: Gençlerin sosyal medyanın karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da iki genç kadının katledilmesiyle başlayan sosyal medya tartışmasına katıldı. Erdoğan "Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SAYISI 7 MİLYONA ÇIKTI: 2002'de 76 olan yükseköğrenim kurumlarımızın sayısını 208'e çıkardık. 81 ilin hepsinde üniversite var. Öğrenci sayısı da 2 milyondan 7 milyona çıktı. Türk üniversitelerine yakılan, bilimsel yayınlarda ülkemizin ilk 10 arasına girmesini sağlamaktır. Özgürlük ortamını geliştirirken gençlerimizi kavgalara meze yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Karanlık günler artık geride kalmıştır.

YABANCI ÖĞRENCİLERİN KATKISI 3 MİLYAR DOLAR: Üniversitelerde yaşanan değişimin bir diğer boyutu yabancı öğrencilerdir. Uluslararası öğrenci sayımız bu yıl 340 bini geçti. 198 ülkeden öğrenci var. Misafir öğrencilerin ekonomik katkısı 3 milyar doları buldu.

BATILI ÜLKELER GAZZE'DE İTİBARINI YİTİRDİ: Yıllarca bize demokrasi dersi veren Batı'nın Gazze soykırımında nasıl tavır takındıklarını gördük. Gazze soykırımı, Siyonist lobinin dünyanın en prestijli üniversitelerini de tahakkümü altına aldığını bir kez daha göstermiştir. Gazze soykırımında Batılı yönetimler İsrail'i korumak uğruna, özellikle itibarlarını kaybettikleri çok kötü bir sınav vermiştir. Barışçıl eylemlere katılan öğrenciler tehdit edildi.

ÖZENDİRİLEN MAFYA KÜLTÜRÜ BU ACILARIN YAŞANMASINA NEDEN OLUYOR: Son günlerde milletçe yüreğimizi yakan olaylara şahit oluyoruz. İstanbul'da gencecik bir polis memurumuz şehit edildi. Geçtiğimiz cuma günü ise iki genç kızımız vahşi cinayete kurban gitti. Kimi zaman dijital platformlardan yayılan cerahatin kimi zaman sapkın akımların kimi zaman dizilerin özendirdiği mafya kültürünün kimi zaman infaz sistemimizdeki boşlukların bu acıların yaşanmasında rol oynadığını görüyoruz. Bu vakaların ekseriyetinde fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak Batılı ülkelerin sorunları ile bizim de yüzleşmemiz kaçınılmazdır.

GENÇLERİ SOSYAL MEDYADAN KORUMALAYIZ: Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların, her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız. Gençleri sosyal medyadan korumalıyız. Onları popüler kültürün insafına bırakamayız. Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar