Erdoğan, Tokat'ta İstanbul'a oy istedi

Erdoğan, Tokat'ta İstanbul'a oy istedi
Erdoğan, "İstanbul'da Tokat nüfusu yüksek. Öyleyse sizden rica ediyorum, Telefonlarla İstanbul'u da arayacaksınız" diyerek Murat Kurum'a oy verilmesi için çağrı yaptı. Erdoğan, DEM Parti'yi hedef aldı: "Kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhude."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için yaptığı mitinglere Tokat'ta devam etti. Erdoğan, Tokatlıların İstanbul'da Murat Kurum'a, Ankara'da Turgut Altınok'a oy vermesi için bu illerdeki akrabalarını aramasını istedi.

"Şu muhteşem katılım, ihtişam Tokat'ın 31 Mart'ta nerede olacağını açıkça ortaya koyuyor" diyerek kalabalıktan memnun olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

'PONTUS ÇETELERİNE TOKAT GÖZ AÇTIRMAMIŞTIR'

"Tokat her zaman bir başka, Tokatlı Gaziosmanpaşa'nın şanlı Plevne müdafaası dilden dile anlatılan bir destana dönüşmüştür. Çanakkale'ye gencecik fidanlarını göndererek mevzu vatansa gerisi teferruattır diyerek vücudunu düşmana siper etmiştir. İstiklal Harbi'nde dönemin en büyük terör örgütlerinden biri olan Pontus çetelerine Tokat göz açtırmamıştır.

Evliya Çelebi Tokat'ı nasıl anlatıyor biliyor musunuz? Tokat gariplerle dosttur kin tutmaz, hile bilmez, derya dil halim selim insanların şehri olarak Tokat'ı tasvir etmiştir. Hacı Bektaş Veli hazretleri bu şehri alimler konağı, fazıllar yurdu, şairler yatağı ifadeleriyle anlatıyor.

'YEREL YÖNETİCİLERİ SEÇMEKLE KALMAYACAKSINIZ'

Emniyete sordum 45 bin kişi burada. Maşallah.

Unutmayınız 31 Mart'ta Tokat'ta çıkacak sonuçla sadece Tokat'ın yerel yöneticilerini seçmekle kalmayacaksınız aynı zamanda sandıkta yapacağınız tercihle tüm Türkiye'ye ve tüm dünyaya da önemli bir mesaj vereceksiniz. Geçen yılki seçim sürecinde gördünüz.

Ama ben sizden bir şey daha isteyeceğim. İstanbul'da Tokat nüfusu yüksek. Öyleyse İstanbul'daki tüm hemşehrilerimizi, sizden aramanızı rica ediyorum... Telefonlarla İstanbul'u da arayacaksınız zira İstanbul'da Murat Kurum kardeşimiz ağırlığını koyarak onu da seçtirerek CHP zulmünden İstanbul'u kurtaracağız. Aynı şekilde Ankara'daki Tokatlıları da aramanızı istiyorum. Orada da Turgut kardeşimizi kazandıracağız."

DEM PARTİ'Yİ HEDEF ALDI: MEŞRİ MUHATAP OLMA GAYRETLERİ BEYHUDE

Erdoğan, konuşmasında DEM Parti'yi de hedef aldı. Çözüm sürecini kast ederek, DEM Parti'yi suçlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sırf 3-5 belediye fazla almak uğruna DEM'le girdikleri ittifaka kimlerin koçluk ettiğini görüyorsunuz, değil mi? Talimat nereden geliyor, Kandil'den. Uygulama Ankara'da, İstanbul'da, Mersin'de ortaya çıkıyor. Zaten DEM dediğiniz yapı geçmişten beri partiymiş gibi davranan bir örgüt aparatı. Sahne önünde olanların bu partide yetkisi ve sözünün ağırlığı yok. Bu parti Ankara'daki genel merkezinden değil, İstanbul'daki sapkın ideolojik yapılar ile Kandil'deki terör baronları tarafından yönetilmektedir. Bu gerçek ortadayken kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetiminin önce hem ülkeye hem millete hatta hem de kendi tabanına siyasi irade sahibi olduğunu ispatlaması gerekiyor.

Bizler terör meselesini bitirmek için her yol ve yöntemi denerken, bunların çapını da gördük. Örgüt militanları tarafından tokatlanan siyasetçilerle particilik, belediyecilik yapılamaz."

TOKAT 31 MART 2019 SEÇİM SONUÇLARI

Tokat'ta 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde şu sonuçlar alınmıştı:

AKP: Yüzde 48,80

MHP: Yüzde 28,02

İYİ PARTİ: Yüzde 20,46

SAADET PARTİSİ: Yüzde 2,09. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar