Erdoğan: Yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali, ne versek gidiyor

Erdoğan: Yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali, ne versek gidiyor
Emeklilerin beklentilerini karşılamayan Erdoğan, "Enflasyonun düşmesiyle elimiz rahatlayacak" dedi ve sabır istedi. Erdoğan, "Yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali ne verirsek gidiyor" ifadesini kulandı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında mitinglerine Aksaray'da devam ederken, ekonomiye ilişkin mesajlara ağırlık verdi.

Emeklilerin seçim öncesi beklentilerine karşın bu konuda bir adım atılmazken, Erdoğan enflasyonu düşüreceklerini iddia ederek "Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz" ifadesini kullandı. Erdoğan, Aksaray'da şunları söyledi:

"Önümüzdeki pazar günü sandıkları patlatıyoruz değil mi? Geçtiğimiz yılki 14-28 Mayıs seçimlerinden de coşkunuzu sandığa yansıttınız.

Gece gündüz çalışıyoruz. Pek çok alanda önemli gelişmeler alıyoruz. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de birçok sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Bölgemizdeki yaşanan gerilimlerin ülkemize etkilerini omuzluyoruz.

PROMOSYONDAN BAHSETTİ

Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptık. YıLbaşında emeklilerimiz ve çalışanlarımızın maaşlarını yüzde 50 artırdık. Banka promosyon ödemelerini 8-12 bin lira arasında yükselttik. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmesiyle elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali ne verirsek gidiyor.

Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz. Gelip geçici sıkıntıları asırlık hedeflerin önüne koyarak milletimizle aramızı açabileceklerini sanıyorlar. Bu oyunu hep beraber bozacağız.

Bugün dünya ile yarış halindeyiz. Pek çok alanda bu yarışta ön saflara geçtik. Ancak henüz istediğimiz yerde değiliz. Başarmamız gereken çok mücadele var. Bir yanımızda Rusya-Ukrayna savaşı diğer yanımızda Gazze halkının yaşadığı vahşet giderek derinleşiyoruz. Son 10 yıldır maruz kaldığımız sayısız saldırı ile biz de bu felaket tablosunun içine çekilmek isteniyoruz. Bir takım muhterislerin keyfi öyle istiyor diye şimdi pes edemeyiz.

ORDUYU GÜÇLENDİRME VAADİ

Daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız. Ordumuzu daha da güçlendireceğiz. İmanımızdan, inancından taviz vermeyeceğiz. Kazanımlarımızından taviz vermeyeceğiz. Hep ileri gideceğiz. Çünkü biz Türk milletiyiz."

AKSARAY 31 MART 2019 SEÇİM SONUÇLARI

Aksaray'da önceki yerel seçimlerde (31 Mart 2019) şu sonuçlar çıkmıştı:

AKP % 40,47

MHP % 39,37

İYİ PARTİ % 18,22

SAADET PARTİSİ % 0,62

BBP % 0,43

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar