Erdoğan cami açılışında muhalefeti hedef aldı: 'Onları siyasi mevta haline getireceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde seçim konuşması yaptı. Muhalefetin, Diyanet'i kaldırmak istediğini öne süren Erdoğan "14 Mayıs bunların sonu olmalı" dedi.

Artı Gerçek - Sultanahmet Camisi'nin 2018'de başlayan restorasyon tamamlandı. Cami, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle bugün ibadete açıldı.
Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada muhalefeti hedef aldı. "Şu anda muhalefet ne diyor, gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış. Terör örgütü ile el ele olanlardan başkan bir şey beklenebilir mi" diyen Erdoğan, 14 Mayıs'taki seçimde oy istedi:
"Kardeşlerim 14 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mevta haline getireceğiz. 14 Mayıs bunların sonu olmalı. Sınırlarımız içindeki ve dışındaki binlerce esere biz sahip çıktık. Vakıflarımıza ait eserleri amaçlarına uygun şekilde hizmete sunduk. Bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizlerle beraber, durmak yol yola devam." (HABER MERKEZİ)
Gazetecilere çikolata veren Erdoğan: Kız, gel gel, bunu her yerde bulamazsın